Ikke uventet så vant mannen Imane Khelif gull i 66-kilosklassen i kvinneboksing under OL i Paris.

Bokseren fra Algerie slo kinesiske Yang Liu klart i finalen.

Debatten har rast siden italienske Angela Carini ga opp kampen mot Khelif i innledende runde i 66-kilosklassen etter 46 sekunder og avviste hennes forsøk på å takke for kampen. Det ble pekt på at Khelif ble diskvalifisert fra VM i fjor etter en kjønnstest, skriver NTB.

De skriver imidlertid ingenting om at Khelif ikke vil offentliggjøre resultatet av denne testen. Hun ble som kjent utestengt av Det internasjonale bokseforbundet, som jo kjenner resultatet.

I stedet så fokuserer NTB på den «bølgen av hat» som Khelif har opplevd under dette OL.

IOC-president Thomas Bach har gått kraftig ut mot avgjørelsen til Det internasjonale bokseforbundet (IBA), og fratatt IBA retten til å være involvert på arrangørsiden i OL og aksepterer heller ikke kjønnstestene som ble benyttet.

– Vi snakker om to boksere som er født som kvinner, som er oppvokst som kvinner, som har pass som kvinner og har konkurrert i mange år som kvinner. Vi kommer ikke til å delta i en politisk motivert, kulturell krig, sa IOC-presidenten.

Under kjønnstesten som Imane Khelif og taiwanske Lin Yu-Ting gjennomgikk, så ble XY-kromosomer påvist i prøvene.

I mennesker finnes kjønnskromosomene X og Y. Det ene settet med kromosomer kommer fra mor, det andre fra far.

Ifølge Store Norske Leksikon så vil kombinasjonen XX utvikle seg til en jente, og kombinasjonen XY utvikle seg til en gutt.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.