Demokrater og medier har i mange år anklaget Donald Trump for å dramatisere partiets abortprogram og beskyldt ham for å spre falske påstander.

Her taler han for organisasjonen «Concerned Women for America»,  som beskytter og fremmer bibelske verdier og konstitusjonelle rettigheter. Trump sier at Demokratene er villige til å drepe babyer i 5., 6., 7., 8., 9. måned og til og med etter fødselen.

Når Trump har påpekt at noen delstater lar babyer dø etter fødselen, og uttalt at det er vanskelig å tro at noen har vedtatt lover som gjør dette mulig, har medier som CNN karakterisert slike påstander som falske og skrevet at ingen delstater lar babyer dø på den måten.

Dessverre har Trump rett og en av delstatene som har slike barbariske og inhumane abortprosedyrer, er Minnesota, der den demokratiske kandidaten for visepresident, Tim Walz, har vært guvernør siden 2018. Walz har vært sentral i arbeidet med å endre delstatens abortlov, som er kjent for å være av de mest radikale av alle 50 stater.

Mens jeg søkte etter informasjon på internett fant jeg dessverre at det samme har skjedd (eller kanskje fortsatt skjer) i Norge, noe som vil bli omtalt i slutten av artikkelen.

Data fra helsevesenet i delstaten, Minnesota Department of Health, viser at minst åtte babyer som overlevde aborter i staten, ble overlatt til å dø. Mary Margaret Olohan skriver om saken i The Daily Signal, som er kjent for sine undersøkende reportasjer.

Fordi mange aborter har ufullstendige data, er det sannsynligvis mange flere.

I henhold til en lov i Minnesota fra 2015 var delstaten pålagt å rapportere om aborter som resulterte i at en baby ble født levende, hvilke tiltak som ble iverksatt for å bevare livet til babyen, og om babyen overlevde. Ifølge loven på den tiden var det påkrevd å gi barnet en sjanse til å leve.

Disse rapporteringskravene avslørte at i 2021 utførte leger fem aborter hvor babyene var fortsatt i live, skriver Olohan.

Roger Severino la ut dokumenter om abortene på X og mange i kommentarfeltet oppfører seg som media og sier det er falsk informasjon. Ser man på rapporten fra regjeringen viser dataene at de er korrekte.

Walz opphevet det tverrpolitiske tiltaket i mai 2023, og fjernet delstatens krav om at det skulle iverksettes tiltak for å bevare babyens liv og helse, og erstattet det med et uklart krav om «omsorg». I dokumentet til høyre kan vi se endringene i loven vedtatt av Walz-regjerningen:

Loven er endret til å lyde:

medisinsk behandling. Et spedbarn som følge av en abort som er født levende, skal fullt ut anerkjennes som en person …

Ingen tiltak ble iverksatt for å hjelpe den første babyen, som angivelig hadde fødselskader som resulterte i døden kort tid etter fødselen. To av babyene fikk omsorg, men ikke medisinsk hjelp,  til de døde. Ingen tiltak ble iverksatt for å bevare livet til de to siste babyene.

Tidligere data fra Minnesota Department of Health avslører at leger har latt babyer dø etter mislykkede aborter i årevis. I 2020 ble det ikke rapportert om noen babyer som ble født i live, men i 2019 overlevde tre babyer aborter, som deretter fikk lov til å dø.

Det ser ikke ut til at noen av barna som ble født i live etter mislykkede aborter, fikk lov til å leve, skriver Olohan. På grunn av innsatsen til guvernør Tim Walz, vil Minnesota ikke engang lenger føre oversikt over babyer som overlever abort.

Biskop Robert Barron fordømte handlingene til Minnesotas guvernør Tim Walz i februar i fjor og kaller det den mest ekstreme abortloven som finnes i kjølvannet av endringen av Roe v Wade.

Barron sier at loven eliminerer enhver form for foreldrevarsling. Et barn på 12 år kan altså ta abort uten å fortelle foreldrene sine om det. Men det verste er at det i utgangspunktet tillater abort gjennom hele svangerskapet. Og hvis et barn overlever en mislykket abort, forbyr loven nå forsøk på å redde barnets liv.

Han kan ikke forstå at denne verste form for barbari kan skje i det moderne USA.

Kamala Harris er en standhaftig forkjemper for abort og «my body my choice», som gir kvinner et valg, men ikke de ufødte barna og heller ikke de som overlever en abort. Som visepresident har hun gjort det til sin hjertesak. Rapporter sier at Walz’ radikale holdning til abort er en av grunnene til at hun valgte ham som sin kandidat.

Olohan skriver at hun har nektet å spesifisere noen begrensninger på abort eller beskyttelse av ufødte barn som hun vil støtte, noe som tyder på at kampanjen hennes faktisk ikke støtter noen restriksjoner på abort.

En baby var 6 måneder gammel og frisk

Aborterte fostre levde i over en time før hjertet hadde sluttet å slå, skrev NRK 10. mai 2012. – Jordmødre tok imot fostre som hadde hjerteslag i over en time før de døde. Noen av de aborterte er like store som de nyfødte barna sykehuset gjør alt for å redde. Et av fostrene var 6 måneder gammel og frisk, skriver NRK:

– Vi legger de i et teppe og lar de ligge for seg selv eller hos foreldrene hvis de vil det.

– Og venter på at det skal dø rett og slett?

– Ja.

Mange av dere kjenner kanskje til denne forferdelige saken, men for en som vokste opp i troen på at det er typisk å være god i Norge, var det hjerteskjærende å lese historien om 10 babyer som ble abortert og overlevde.

Historien viser imidlertid at for vanlige menn og kvinner er det typisk å være god og gjøre det rette. Det var jordmødrene som måtte stå opp mot byråkratene i Klagenemda som hadde tillatt 10 aborter som var i strid med loven.

NRK skriver til slutt at Klagenemnda  tolket loven feil. – Ti barn abortert etter uke 22 skulle kanskje hatt en sjanse til å leve.

Vi kan garantere at ingen av de ansiktsløse menneskene i Klagenemnda måtte ta konsekvensene. Hvorfor skulle de det? Det er tross alt kvinnens kropp og hennes valg.

Harris og Walz, de mest venstre­radikale kandidatene noensinne

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.