Kronprinsesse Mette-Marits sønn Marius Borg Høiby ble sist søndag pågrepet og siktet for vold og skadeverk.

Politiet bekreftet onsdag at det var en relasjon mellom Høiby og fornærmede, men har ikke kommenterte relasjonen eller omstendigheter rundt hendelsen ytterligere.

Det har fått spekulasjonene til å rase i sosiale medier, og flere av dem går ut på at det kan være kjæresten til Borg Høiby det er snakk om.

Omdømmeekspert og professor ved Handelshøyskolen BI, Peggy Simcic Brønn, mener saken er veldig uheldig for kronprinsesse Mette-Marit. Hvor mye den vil skade hennes omdømme, avhenger av hvordan hun håndterer den, ifølge Brønn.

– Fordi Mette-Marit har vært engasjert i kvinnesaker, vil folk følge kronprinsessens håndtering med argusøyne, sier hun til TV 2.

Hendelsen skjedde i en leilighet på Frogner i Oslo, og det har bare satt fyr på spekulasjonene om at Marius Borg Høiby har banket opp kjæresten sin.

Brønn har en klar oppfordring til kronprinsessen og hennes sønn.

– De må så snart som mulig fortelle offentligheten hva som har skjedd. Det heter seg at hvis du ikke går ut offentlig med noe, kommer folk til å finne på ting selv. Nå hagler spekulasjonene, og det er det verste som kan skje, mener Brønn.

Marius Borg Høiby har så langt nektet å forklare seg for politiet.

«Av hensyn til etterforskningen ønsker ikke politiet å kommentere detaljer i saken», uttaler politiet.

Det er verdt å merke seg at Marius Borg Høiby umiddelbart ble identifisert i alle norske medier, noe en innvandrer i en tilsvarende situasjon aldri ville ha blitt.

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.