Jakob Asserson Ingebrigtsen slo knallhardt tilbake etter en fiasko på 1500 meter da han tok sitt første OL-gull på 5000 meter i Paris lørdag kveld.

Denne gangen fulgte Ingebrigtsen sin vanlige taktikk, som er å ligge litt bak i feltet og spare krefter. Det ekstremt lave tempoet var en gavepakke for nordmannen, som enkelt passerte hele feltet i avslutningen.

Under 1500 meter valgte han en helt annen strategi, og dro feltet nesten hele løpet, men endte utenfor pallen på fjerdeplass etter å ha satt i gang i forrykende fart. Han ble fraløpt på oppløpet.

Ingebrigtsen har tatt selvkritikk for løpet.

Ingebrigtsen slo raskt tilbake igjen da han viste storform i forsøket på 5000 meter, hvor han vant heatet sitt foran Biniam Mehary fra Etiopia.

Lørdag var han sterkest i finalen.

Landsmann Narve Gilje Nordås vant det andre kvalifiseringsheatet og var også med i lørdagens finale.

I fraværet av den ugandiske stjerneduoen Joshua Cheptegei og Jacob Kiplimo var Ingebrigtsen blant de store gullfavorittene på distansen. (NTB)

Fenomenet fra Sandnes har tre EM- og to VM-gull på 5000 meter, men manglet OL-tittelen i samlingen før lørdagens triumf.

– Han reiser fra hele verden her Jakob Ingebrigtsen. Han er så suveren at det ikke er mulig. Han smadrer dem sønder og sammen og får sin revansje, utbrøt Jann Post på NRK.

– Det er ingen som er i nærheten, og det er det som er så imponerende, istemte Vebjørn Rodal.

Nordås endte på en svært skuffende 17. plass, i et felt som besto av hele 22 løpere av en eller annen grunn.

Kjøp Paul Grøtvedts bok! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.