Det hvite hus har kommet med en uvanlig sterk irettesettelse mot Israels finansminister Bezalel Smotrich etter hans offentlige motstand mot en våpenhvile med Hamas.

Biden-regimet mener dette viser manglende respekt for livet til israelske og amerikanske gisler som holdes fanget i Gaza, skriver The Times.

Amerikanske diplomater og diplomater fra Midtøsten har arbeidet i kulissene for å forhindre en eskalering i regionen, og har forsøkt å få på plass en avtale for å stanse kampene i Gaza og forhandle om løslatelse av dusinvis av mennesker som fortsatt holdes fanget.

USA, Qatar og Egypt, som fungerer som meklere i forhandlingene, oppfordret torsdag Israel og Hamas til å gjenoppta samtalene «for å lukke alle gjenværende hull og starte implementeringen av avtalen uten ytterligere forsinkelser».

Smotrich, som ifølge The Times representerer «den harde høyresiden», mener den foreslåtte avtalen er som en «kapitulasjon».

John Kirby, the National Security Council spokesman, said Smotrich’s claims that a ceasefire deal would be a surrender to Hamas and that hostages should not be exchanged for prisoners were “dead wrong”. He said the minister was misleading the Israeli public.

Joe Kirby, som er talsmann for Bidens nasjonale sikkerhetsråd, mener Smotrich villeder den israelske offentligheten.

– Jeg så til og med en påstand i dag fra Smotrich som antydet at meklerne i denne avtalen, som inkluderer USA, ville påtvinge Israel «en kapitulasjonsavtale».

– Han sier dette samtidig som president Biden faktisk sender USAs militære styrker til Midtøsten for å forsvare Israel direkte mot et potensielt angrep fra Iran eller andre iranskstøttede terrorgrupper.

Men så lenge amerikanske myndigheter maser om våpenhvile og fantaserer om at Israel skal belønne terrorangrepet til Hamas med en tostatsløsning, akkurat slik våre egne myndigheter gjør, begynner Israel å få nok. De befinner seg, tross alt, i en eksistensiell krig.

Israels statsminister Netanyahu bekreftet denne uken at Israel vil sende forhandlere til samtalene som meklere har innkalt til 15. august, og som skal avholdes enten i Qatars hovedstad Doha eller i Kairo i Egypt.

Hamas har dog ikke svart på invitasjonen.

Kjøp Jean Amérys bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.