Police commissioner Mark Rowley i Met Police sier at de vil gå etter de som hisser til opptøyer på nett, like mye som de som går i gatene. Men ikke bare det: Han truer også de som befinner seg utenfor Storbritannia. De kan ble forlangt utlevert.

Keir Starmers harde lov- og orden-linje fremstår mindre og mindre tilfeldig og mer som en utrulling av noe som har vært planlagt lenge.

På spørsmål om hvordan man skal håndtere «tastaturkrigere» som befinner seg i et annet land, sa Rowley: «Å være en tastaturkriger gjør deg ikke trygg fra loven.»
«Du kan gjøre deg skyldig i oppvigleri, i å oppildne til rasehat, og det finnes en rekke terrorhandlinger i forbindelse med publisering av materiale.»

https://twitter.com/endwokeness/status/1821934374675206485?s=61&t=dw7UlvxW65C3UJoinRXIyQ

Dette er vel det man på sjøen kaller et skudd for baugen. Rowley advarer folk om at en gang i fremtiden vil det å være utenfor britiske grenser ikke være noen beskyttelse. EU har innført en utleveringsavtale innenfor Schengen som også Norge deltar i. Norske borgere utleveres allerde for noe f.eks. spanske myndigheter har tiltalt dem for. Med den vekt EU legger på å få kontroll på nettet kan det godt tenkes at man vil ansvarliggjøre alle innenfor EU og Schengen. Dermed vil også Norge være inkludert.

Storbritannia er hverken med i EU eller Schengen, men leder an.

Storbritannia var en gang ledende på ytringsfrihet. Det var dit Voltaire gikk i eksil og hugenottene søkte tilflukt fra forfølgelsen i Frankrike. Nå er Storbritannia ledende i demontering av ytringsfrihet. Under Labour vil de innføre forbud mot islamofobi og krenkelse av muslimskhet.

Opptøyene ser ut til å ha utløst mekanismer som allerede lå der.

Starmer sier han vil beskytte muslimene og har bevilget penger til sikring av moskeene.

Labour vurderer rettslig definisjon av islamofobi

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.