Skottlands tidligere førsteminister Humza Haroon Yousaf er redselslagen over opptøyene i England og sier at han sammen med familien vurderer å forlate Storbritannia efter de «forferdelige» scenene fra den siste tidens eskalerende protester mot massemigrasjon.

Uforholdsmessig reaksjon 

Den venstreekstreme Humza Yousaf sier han er i tvil om familien lenger kan eksistere i Storbritannia efter folkets uforholdsmessige reaksjon på at tre unge jenter ble stukket ihjel og flere alvorlig skadet i Southport under en «Taylor Swift-dansefest». 

Opptøyene har så langt ikke spredd seg til Skottland, men i podcasten The News Agents fortalte han at frykten for ytre høyres islamofobi har rokket ved selve følelsen av tilhørighet: 

Pogrom mot muslimer

– Landet føles ikke trygt for muslimer i det hele tatt. Vi har hatt flere tiår med institusjonalisert islamofobi og innvandrerfiendtlig retorikk. Tidligere var det forbeholdt ytre høyre, men er nu integrert i den politiske diskurs. I Rotherham har bøller satt fyr på et hotell for asylsøkere, det pågår en pogrom mot muslimer og farvede. Det er helt forferdelig. Det er merkelig når man må stille spørsmål ved selve følelsen av tilhørighet. 

Selve sinnbildet på en skotte

– Jeg er så skotsk som det går an å bli. Født i Skottland, oppvokst i Skottland, utdannet i Skottland, har tatt imot mitt tredje barn her i Skottland, var leder for den skotske regjering i litt over et år. Men sannheten er at jeg ikke vet om fremtiden for meg, min kone og mine tre barn kommer til å være i Skottland eller Storbritannia – eller for den saks skyld i Europa og Vesten – fordi jeg i lengre tid har vært veldig bekymret for den økende islamofobien. 

Pakistaner

Yousaf fortsatte med å si at han som barn hadde vært kritisk til sin far som hadde beholdt sitt pakistanske statsborgerskap efter å ha flyttet til Storbritannia:

– Far var bekymret for å måtte flykte tilbake til hjemlandet, men nu ser jeg ikke lenger på det som en latterlig forholdsregel.

Ikke alle er bekymret

Ikke alle er like bekymret. På Reddit skriver en bruker at han aldri kommer til å dra:

– Humza kommer aldri til å dra. Her er han en stor fisk i en liten dam. Andre steder er han ingen ting. Han er en narsissist som prøver å flytte fokus over på seg selv.

På Twitter blir han anklaget for å være anti-hvit rasist, for å ha vist lite forståelse for jøder og deres ulykke og det som verre er. Jayne med norsk flagg kan ikke tro sine egne ører og er sjokkert, har han virkelig har sagt alt dette?

Skotter anmelder Humza Yousaf for hatprat etter ny lov mot hatkriminalitet

 

Kjøp «Europas underlige død»!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.