Iman Khelif er ingen enslig svale. Den internasjonale olympiske komité brukte hans juridiske kjønn som begrunnelse for å la ham delta, i motsetning til det internasjonale bokseforbundet som i 2023 nektet ham etter hormonprøve.

Bak Khelif står sterke krefter. De samme som parodierte Nattverden med dragartister under OL-åpningen.

Å sprenge kjønnsgrensene er en viktig milepæl i nedbrytningen av vestlige samfunn og det er vestlig elite som går i spissen for raseringen av kvinners rettigheter.

Det blir en overgang til deklasseringen av kvinner i idrett og senere i samfunnet i stort.

Den doble OL-mesteren på 800 meter, Caster Semenya, sier at hun vil stille som presidentkandidat i Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) i 2027.

– Jeg ønsker å utfordre mennesker som ikke bryr seg om utøvernes rettigheter, sier hun til den tyske kringkasteren ARD.

33-åringen, som har høyt testosteronnivå, var lenge i strid med det internasjonale friidrettsforbundet etter at hun vant VM-gull i 2009. Først ble hun tvunget til å gjennomgå kjønnstester, senere ble hun ilagt startforbud, og så kom regelen om pålagt hormonbehandling.

I fjor sommer fikk Semenya medhold i Den europeiske menneskerettsdomstolen i Strasbourg. Retten konkluderte med at hun ikke ble ordentlig behandlet i en regelsak om tvungen medisinering for å kunne leve opp til hormonkravene til Det internasjonale friidrettsforbundet.

Semenya håper å overta stafettpinnen som leder av WA etter Sebastian Coe i 2027. Han har da vært president i to perioder og kan ikke velges på ny.

– Jeg forstår at jeg må sette utøverne først. Det burde ikke handle om å tjene utøverne, men om å beskytte dem. Alle skal behandles likt, sier Semenya og legger til:

– Jeg er sikker på at jeg vil få mye støtte.

Også i årets OL har det vært kontroverser rundt kjønn.

Bokserne Lin Yu-Ting (Taiwan) og Iman Khelif (Algerie) har begge fått lov til å delta i OL til tross for at de i fjor ble utestengt fra bokse-VM etter kjønnstester.

De to får stille i OL fordi Den internasjonale olympiske komité (IOC) ikke anerkjenner Det internasjonale bokseforbundet (IBA). IOC sier at Khelif er oppført som kvinne i passet og derfor har rett til å delta i kvinneturneringen i boksing. (NTB)

Men Semenya er i jo ikke alene. Lise Klaveness driver et lignende fremstøt innen fotballen, også på internasjonalt nivå, i forhold til FIFA. De får Saudi-Arabia som motstander og landene i Golfen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.