Kamala Harris og Tim Walz har et tankegods som er radikalt og kommunistisk, og høyresiden undervurderer Harris når de gjør narr av henne for å være dum – hun er lynende skarp, og gjemmer seg bak sin kaklende latter, sier James Lindsay, amerikansk forfatter og akademiker.

I samtale med Documents Kathrine Jebsen Moore forteller Lindsay om de autoritære strømningene som preger politikken i USA, Storbritannia og resten av Vesten, og reflekterer om vi har nådd «peak woke» – toppen av woke – og hvordan vi kan stå opp mot dette i et stadig trangere ytringsrom.

James Lindsay er et kjent navn for mange, og har vært aktiv på amerikansk høyreside som kommentator og forfatter siden han brøt gjennom med «The Grievance Studies Affair» – et eksperiment der han, sammen med akademikerne Helen Pluckrose og Peter Boghossian skrev bisarre artikler for akademiske tidsskrift om blant annet voldtektskultur i hundeparker (!) og et kapittel av Hitlers Mein Kampf med feministiske ord og vendinger. Eksperimentet viste hvor skakkjørt akademia var blitt på grunn av postmodernisme og interseksjonell feminisme. Siden da har Lindsay publisert en rekke bøker, deltatt på Joe Rogans podcast flere ganger og talt til tusenvis av mennesker rundt om i verden, særlig i USA og Canada.

Lindsay har uttrykt seg svært kritisk om blant annet Storbritannias statsminister Keir Starmer og presidentkandidat Kamala Harris. Deres politikk og ideer må settes i kontekst av deres ideologiske bakgrunn, mener han. Han trekker frem den britiske Fabian Society, en sosialistisk bevegelse som har hatt stor innflytelse på Starmer, som ønsker revolusjon, men på engelsk vis – det vil si, uten å ty til vold. Harris er også mye smartere enn folk gir henne kreditt for, og vet utmerket godt hva hun mener og har den mest venstreradikale agendaen av noen Demokratiske presidentkandidater, i følge Lindsay.

James Lindsay driver nettstedet New Discourses, en omfattende ressurs om alt som handler om kritisk teori, woke og identitetspolitikk, og samarbeider også med Prager U og andre på amerikansk høyreside. Du finner ham på X her.

YouTube:

Rumble: Videospilleren blir tilgjengelig kl. 20:00

Facebook: https://www.facebook.com/Document.no/
Instagram: https://www.instagram.com/document.no/
Twitter / X: https://twitter.com/DocumentNo
Rumble: https://rumble.com/c/DocTV
Spotify: https://open.spotify.com/show/592cZPmSg1TCPRBpToJy2h
Podbean: https://documentno.podbean.com/
Google Podcasts: https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9mZWVkLnBvZGJlYW4uY29tL2RvY3VtZW50bm8vZmVlZC54bWw?fbclid=IwAR2wdVmh_WUe9CYVZgBO-4KF1GVGNL3esuyxDjreANUp4ooGH50ZPVYC9xQ

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.