Den britiske storbanken HSBC sier at de fortsatt har tro på den norske kronen, tross nedgangen de siste ti årene.

«Valutaen kan ha fått seg en trøkk, men vi fastholder vårt konstruktive syn på kronen», skriver HSBC-analytikerne Charlotte Ong og Paul Mackel, ifølge E24.

På det verste mandag var verdien av en euro helt oppe i 12,13 kroner, før børsene snudde opp igjen og kronen hentet seg noe inn senere i uken.

Nivået var det svakeste for kronen mot euro noensinne, med unntak av dagene 18.–24. mars 2020 da pandemien skapte uro i markedene.

«Kronens sterke underprestasjon er forståelig, likevel fastholder vi vårt syn om at EUR/NOK trolig vil falle ned mot 11,40 i de kommende månedene, ettersom en haukete Norges Bank taler til kronens fordel og økt risikovillighet etter markedsuroen demper EUR/NOK», skriver analytikerne.

Siden Norges Banks rentemøte i juni, har kronen vært rundt fem prosent svakere mot handelspartnernes valutaer enn det sentralbanken hadde anslått, påpeker HSBC.

«Selv om dette ikke nødvendigvis er nok til at det blir en ny renteheving, antyder det at sentralbankens guiding om null rentekutt i år kan måtte revideres i en haukete retning, og at starten på rentekuttene vil bli utsatt igjen», skriver HSBC.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.