Den tyske apotekkjeden Rossmann varsler at den ikke lenger skal kjøpe Tesla til kjedens bilflåte, fordi kjeden misliker Elon Musks støtte til Donald Trump.

Apotekkjeden er blant de største i Europa. I en uttalelse tirsdag het det at tiltaket skjer med umiddelbar virkning. Kjeden mener uttalelser fra Musk ikke passer overens med verdiene som Tesla representerer.

– Elon Musk skjuler ikke sin støtte til Donald Trump. Trump har gjentatte ganger avvist klimaendringer, et ståsted i sterk kontrast til Teslas oppdrag for å bidra til å bevare miljøet, står det i en uttalelse fra Raoul Rossmann, sønn av Rossmann-kjedens grunnlegger.

Musk, Tesla og Trump-valgkampapparatet har ikke kommentert saken.

Rossmann har over 62.000 ansatte og over 4700 apotekutsalg i Tyskland og andre europeiske land. Teslaer som kjeden allerede eir, skal brukes videre.

Kjeden har ikke oppgitt hvor mange Tesla-biler den har, men ifølge Bloomberg skal det dreie seg om 34 Teslaer av til sammen 800 biler i kjedens eie.

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.