Neil Basu. Foto: Frank Augstein / AP / NTB.

Den verste volden under opptøyene etter drapene på tre små jenter i Southport bør anses som terrorisme, mener Storbritannias tidligere antiterrorsjef Neil Basu.

Mobben som tente på migranthotellet i Rotherham, bør få livsvarig fengsel, sier han til The Guardian.

Basu, som var antiterrorsjef fra 2018 til 2021, viser til at demonstrantene satte fyr på Holiday Express-hotellet i den nordengelske byen mens det var folk innendørs.

Noen maskerte opprørere kastet trebiter, flasker og stoler, og sprayet brannslukningsapparater mot politibetjentene, hvorav 12 ble skadet. […]

«Å forsøke å sette fyr på en bygning med mennesker i som dere har gjort det klart at dere avskyr, er en voldshandling mot mennesker og eiendom med et rasistisk motiv som er utformet for å skremme en del av befolkningen – det være seg muslimer eller asylsøkere», sa han.

«Ikke bare passer det inn i definisjonen av terrorisme, det er terrorisme. Det er intet mindre enn et forsøk på en moderne lynsjing, og de som gjorde det, burde få livsvarig fengsel, ikke fem års fengsel for voldelig uorden.»

Britiske myndigheter var snare med ikke å definere drapene på Bebe King, Elsie Dot Stancombe og Alice Dasilva Aguiar i Southport forrige uke som terror.

Etter Southport-drapene er Storbritannias statsminister Keir Starmer blitt kraftig kritisert for dobbeltmoral i sin innstilling til volden i det offentlige rom.

 

Storbritannia løslater drapsmann etter seks måneder på grunn av fulle fengsler

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.