17-åringen er fengslet for andre gang på under fire uker, etter først å ha blitt løslatt og umiddelbart begikk en kriminell handling.

Den 17 år gamle etiopieren har blitt en sentral skikkelse i det mye omtalte miljøet på Strømsø, bestående av innvandrerungdommer tatt for både ran, vold, trusler og narkotikakriminalitet, for å nevne noe.

Illustrasjonsbilde. Foto: Luis Villasmil/Unsplash

Selv er han siktet for ran, ransforsøk, biltyveri, motorsykkeltyveri, narkotikakriminalitet samt vold og trusler mot mindreårige, skriver Drammens Tidende.

17-åringen ble varetektsfengslet sammen med voksne, noe som ble omstridt.

Etter å ha sittet i underkant av ei uke i varetekt, hevdet etiopieren å angre veldig på det han hadde gjort, at han hadde skjønt alvoret, fått seg en vekker og var redd for fortsatt å være i fengsel.

Barnevernet fant en institusjonsplass til ham etter løslatelse, men det viste seg å være totalt bortkastet.

Under institusjonsoppholdet var han igjen tilbake i sin kriminelle løpebane.

På få dager begikk han minst to lovbrudd som politiet er kjent med, og i tillegg så har en representant fra institusjonen fortalt om flere tilfeller av trusler og vold, samt seks tilfeller av rømming under oppholdet.

Etter tolv dager på institusjon, hadde politiet fått nok, og begjærte ham fengslet. Dommeren sa seg enig, og omtalte gjentakelsesfaren som betydelig.

Da etiopieren, som etter loven er å anse som et barn, onsdag ble fremstilt for sin andre varetektsfengsling, hadde barnevernet fattet vedtak om frivillig opphold i behandlingsinstitusjon.

Men på grunn av plassmangel så kan det ta flere måneder før den kriminelle afrikaneren får plass på en slik institusjon.

Spørsmålet er vel også hvor hensiktsmessig en slik plass er, da den 17 år gamle etiopieren tidligere har uttalt til politiet at han aldri kommer til å slutte med sin kriminelle aktivitet.

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»! Du kan også kjøpe den som ebok her.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som ebok.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.