En iransk agent planla å hyre leiemordere for å myrde amerikanske politikere – og kan ha planlagt attentat mot Trump, ifølge kilder og en føderal straffesak.

Den pakistanske statsborgeren Asif Merchant (46) er anklaget for å ha planlagt politiske attentater i New York City i august eller begynnelsen av september, og for å ha betalt 5000 dollar i forskudd til menn han trodde var leiemordere.

Merchant er tiltalt av statsadvokat Breon Peace i Eastern District of New York. Han er 100 prosent agent for den iranske regjeringen, sier en kilde i politiet til New York Post.

 

Komplottet var angivelig en gjengjeldelse for drapet på den iranske militærlederen Qassem Soleimani, som Trump beordret i 2020, bekreftet USAs justisminister Merrick Garland tirsdag.

Tump har vært et kjent mål for tidligere iranskstøttede attentatplaner, og FBI tror at han kan ha vært et av Merchants mål, sier kilder i politiet til The Post. Men den terrorsiktede avslørte aldri navnet på hvem han planla å drepe under sine møter med undercover-agenter – i stedet sa han kryptisk at målet ville ha «mye sikkerhet».

Ifølge statsadvokatens kontor reiste Merchant til New York i juni for å møte leiemorderne – som viste seg å være politifolk undercover – og fortalte dem at han ordnet pengene med en kontakt i utlandet.

Noen dager senere dukket han opp med kontantene på forskudd og skal ha fortalt spanerne at de skulle gjennomføre planen, ifølge aktoratet. Måneden etter ble han arrestert da han forberedte seg på å forlate USA den 12. Juli, dagen før attentatforsøket på Trump.

Før han møtte spanerne, hadde Merchant tidligere reist til USA og oppsøkt strippeklubber og barer i håp om å treffe kriminelle han kunne rekruttere til komplottet sitt, opplyser kilder i politiet. Til slutt kom han over en mann som informerte FBI, og undercover-operasjonen ble organisert.

Mens han uvitende møtte agenter, gikk Merchant så langt som til å skissere mulige attentatplaner på servietter og sa «Ja, absolutt» da han ble spurt om pengeutvekslingen betydde at planene skulle settes ut i livet.

En av planene gikk ut på å arrangere en demonstrasjon med rundt 25 personer som skulle fungere som en slags distraksjon etter attentatet. Planen ble forhindre før den kunne settes i verk, ifølge myndighetene.

Etter å ha blitt arrestert avslørte Merchant at han hadde kone og barn som bodde i Iran, og også kone og barn som bodde i Pakistan, skriver The Post. Et av Merchants hjem ligger i den iranske hovedstaden Teheran.

Det Iran-støttede komplottet førte til at Secret Service forsterket Trumps sikkerhetsgruppe før attentatforsøket 13. juli, sa kilder til The Post. Men myndighetene sa at Merchants sak ikke er relatert til Thomas Crooks’ attentatforsøk på Trump den 13. juli.

Mike Turner, lederen for House Permanent Select Committee on Intelligence, som har ansvar for å føre tilsyn med USAs etterretningstjeneste, sa at tjenestemennenes kjennskap til Merchants komplott før Butler-møtet gjorde attentatforsøket enda mer uakseptabelt.

Secret Service-svikten i Butler, Pennsylvania, er enda mer skandaløs i lys av mistenkte iransk-støttede snikmordere som har tjenestemenn i Trump-administrasjonen som mål, inkludert president Trump selv, sa Turner i en uttalelse. Den dagen var trusselen om angrep fra snikskyttere enda høyere enn normalt.

The failure of the Secret Service in Butler, Pennsylvania, is even more outrageous in light of suspected Iranian-backed assassins targeting former Trump Administration officials, including President Trump himself, said Turner in a statement.

That day, the threat of sniper attacks was even higher than normal, he added.

I nok en merkelig historie fra USA får vi flere spørsmål enn svar fra myndighetene.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.