En 19 år gammel «østerriker» er pågrepet i en stor politiaksjon i byen Ternitz. Mannen skal ha planlagt et angrep mot en Taylor Swift-konsert i Wien.

Dette skriver NTB, men hvor mannen kommer fra nevner de ikke. Kronen Zeitung bruker ordet islamist i overskriften.

– Den påståtte gjerningsmannen fokuserte på Taylor Swifts konserter. Det er avdekket forberedende arbeid. Vi vet også at han sverget troskap til IS for noen uker siden, sier Østerrikes nasjonale sikkerhetsdirektør Franz Ruf.

En annen mistenkt er også arrestert etter en massiv politiaksjon, hvor innbyggere ble evakuert og veier ble stengt.

En terroraksjon mot tre utsolgte Swift-konserter kunne ha endt med en katastrofe. Tips om et mulig angrep kom fra utenlandske sikkerhetsmyndigheter.

«Østerrikeren» har nordmakedonisk bakgrunn. Kilder beskriver dette som en svært sensitiv sak. Kjemiske stoffer som ble beslaglagt under husransakelsen og andre spor blir nå analysert.

Politiet sier at den konkrete faren er avverget, men at det fortsatt finnes en «abstrakt fare». Hva dette betyr er usikkert. Sikkerhetskontrollene rundt de tre Taylor Swift-konsertene torsdag, fredag og lørdag vil derfor bli massivt forsterket.

Oppdatering:

Onsdag kveld opplyser konsertarrangøren at de har avlyst superstjernens tre planlagte konserter i Wien torsdag, fredag og lørdag, skriver VG.

– Etter bekreftelse fra myndighetspersoner om et planlagt terrorangrep på Ernst Happel-stadion, har vi ikke noe annet valg enn å avlyse de tre planlagte konsertene for alles sikkerhet, skriver arrangøren på sosiale medier.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.