Etter at Kamala Harris valgte Minnesotas guvernør Tim Walz som visepresidentkandidat, er det mange som mener at de to er de mest venstreradikale kandidatene noensinne i et amerikansk presidentvalg. Etter å ha undersøkt noen av guvernørenes politikk er det vanskelig å argumentere mot det. Sammen kan Walz og Harris gjøre mye skade på USA.

National Review skriver at Walz, som har vært guvernør siden 2018, har ødelagt Minnesotas rykte for måtehold og godt styresett, og konkurrerer i stedet med Californias Gavin Newsom og Michigans Gretchen Whitmer om å være den mest progressive guvernøren i landet.

Nedenfor er et utvalg av hans politikk og resultater som guvernør, gjengitt i medier rundt om i USA.

Walz og Harris oppmuntret og støttet BLM-opptøyene i 2020

I tre dager nektet Walz å sende inn nasjonalgarden for å håndtere den eskalerende volden i byen Minneapolis. Etter kraftig kritikk fra innbyggerne for å ha latt byen brenne etter at statlige og lokale politistyrker ble overveldet av mobben, ga han etter.

Walz argumenterte den gang med at det å kalle inn nasjonalgarden bare ville oppildne til ytterligere opptøyer, og mente at demonstrantene trengte rom til å uttrykke sin harme. Floridas guvernør Ron DeSantis fordømte umiddelbart Harris’ valg av Walz som et tegn på historiens mest venstreradikale kandidater.

Han sa at Minneapolis var «ground zero» for BLM-opptøyene som Harris oppmuntret og støttet ved å samle inn penger for å redde opprørerne med Minnesota Bail Fund. Imens gjorde guvernør Tim Walz ingenting og lot Minneapolis bli sterkt skadelidende som følge av opptøyene.

Vi ville aldri tillatt det i Florida, sier guvernøren, og kaller Harris for en San Francisco-type demokrat, og påpeker at venstrevridde Walz har samme politikk som Ilhan Omar fra Minnesota.

Vedtok lov som gir gratis høyskoleutdanning til illegale innvandrere

North Star Promise har som mål å dekke skolepenger ved to- eller fireårige skoler ved University of Minnesota eller Minnesota State for dem som har familier som tjener 80.000 dollar eller mindre årlig. Altså rundt 800.000 kroner.

– Vi ønsker å sørge for at når vi utvider mulighetene for alle, gjør vi det for alle Minnesotas innbyggere, uavhengig av bakgrunn, uavhengig av status som innvandrer, sa Omar Fateh, leder for høyere utdanning i 2023.

Den lovgivende forsamlingen i Minnesota øker skattene for innbyggerne, samtidig som den utvider ytelsene til ulovlige innvandrere, som gratis collegeundervisning og helsetjenester, og legger seg dermed på linje med noen av de mest liberale stedene i landet, skrev The Washington Beacon den gang.

Vedtok lov om at illegale innvandrere kan søke om gratis førerkort

Minnesotas innbyggere kan søke om førerkort uavhengig av innvandrerstatus, i henhold til en lov som ble undertegnet av guvernør Tim Walz i fjor. Loven gjør det mulig for anslagsvis 81.000 personer som bor i delstaten uten lovlig status å søke om gratis førerkort eller ID-kort utstedt av delstaten.

Kamala Harris velger Tim Walz som visepresident-kandidat

Pasienter på pleiehjem døde i hopetall under pandemien pga. Tim Walz’ politikk

Tidlig i pandemien hadde Minnesota den høyeste prosentandelen av covid-19-dødsfall på pleiehjem i hele landet. Totalt 5990 beboere på hjemmene døde av viruset – 45 % av delstatens totale antall dødsfall på 13.078.

Minnesotas politikk fra 2020 om å overføre covid-19-pasienter som er innlagt på sykehus tilbake til sykehjemmene, fikk skylden for mange av dødsfallene. Walz forsvarte sine covid-19-retningslinjer for sykehjem under et intervju i 2022.

Signerte lovforslag som gjør Minnesota til en fristat for endring av kjønn for barn

Tim Walz undertegnet i april 2023 et lovforslag som gjorde delstaten hans til et fristed for barn som ønsker å bytte kjønn. Han fremmer turisme for slike radikale medisinske inngrep i strid med stater som begrenser dem, skriver National Review.

Loven, som kalles «Trans Refuge Bill», gir juridisk beskyttelse til legene og barn som reiser til Minnesota for såkalt kjønnsbekreftende pleie, inkludert pubertetsblokkere, rekonstruktiv kjønnskirurgi og hormonbehandling. Loven kan i realiteten gi myndighetene makt til å fjerne et barn fra hjemmet til kjærlige foreldre hvis de ikke gir barnet kjønnsbekreftende behandling.

Loven forbyr domstoler eller tjenestemenn i Minnesota å etterkomme forespørsler om fjerning av barn, eller stevninger knyttet til et barns kjønnsskifte, selv om dette er en forbrytelse i en annen stat.

Loven gir også beskyttelse i enkelte saker til barnets mor eller far som støtter kjønnsbekreftende pleie for barnet og kan være avgjørende i saker der en forelder søker om foreldrerett.

Signerte lovforslag som legaliserte abort frem til fødselen

I løpet av sin periode som guvernør har Walz undetegnet en rekke abortvennlige lovforslag, blant annet et som ble kalt det «mest ekstreme» i landet av den republikanske minoritetslederen i Senatet, Mark Johnson. Loven legaliserer abort frem til fødselen, uten begrensninger, og etablerte reproduktiv frihet som en grunnleggende rettighet.

Walz har samarbeidet med abortgiganten Planned Parenthood ved en rekke anledninger, og fulgte Harris da hun besøkte et av deres sentere i St. Paul. The Recount rapporterte at dette besøket kan ha gjort inntrykk på Harris, og hun har bemerket at Walz’ bakgrunn i abortspørsmålet var en av grunnene til at hun valgte ham som visepresidentkandidat.

Loven påla helseforsikringer å dekke abort og fjernet kravet om at spedbarn som er født i live etter å ha overlevd en abort, skal få livreddende behandling. Ja, det stemmer, skriver National Review: Selv spedbarn som fødes levende under en abort, er ikke garantert livreddende behandling i Tim Walz’ Minnesota.

Endret det flotte og historiske flagget for Minnesota til et som mange forbinder med Somalia

Minnesota har fått nytt flagg som ikke er rasistisk

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Er du lei av medier som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.