Netanyahu ber israelerne «bevare roen og fatningen» etter trusler om angrep. Israels FN-utsending uttaler: – Taushet om iranske trusler mot Israel er som taushet under Holocaust.

– Vi fortsetter fremover mot seier. Jeg vet at israelske borgere er i alarmberedskap, og jeg ber dere om én ting – hold dere rolige og fattet. Vi er forberedt på både forsvar og angrep, vi slår til mot våre fiender og er også fast bestemt på å forsvare oss selv, sa statsministeren i en tale til IDFs panserkorps og ingeniørkorps.

Israelerne raser samtidig mot den nye Hamas-lederen Yahya Sinwar, og noen håper han vil møte samme skjebne som sin forgjenger, som ble drept i forrige uke.

Sinwar anses som like militant og morderisk som sin forgjenger, ifølge sivile Times of Israel har snakket med.

– Det er ikke overraskende at de valgte en person som Sinwar til å lede en destruktiv og satanisk terrororganisasjon slik vi kjenner Hamas, sier studenten Sagie Havshosh (26).

Utenriksminister Israel Katz sier at utnevnelsen av Sinwar til leder for terrorgruppen Hamas beviser at «det palestinske spørsmålet nå er fullstendig kontrollert av Iran og Hamas».

En Hizbollah-kommandant som var ansvarlig for avfyring av panservernraketter mot Nord-Israel, ble drept i et droneangrep tidligere i dag, opplyser Israel Defense Forces. Hizbollah-ledere tas ut, en etter en.

Forsvarsminister Yoav Gallant advarer om at Hizbollah-leder Hassan Nasrallah kan føre til at den libanesiske staten må «betale en høy pris».

– Slik det ser ut nå, kan Nasrallah komme til å få Libanon til å betale en ekstremt høy pris. De kan ikke engang forestille seg hva som kan skje, sa Gallant til troppene i 646. reservefallskjermbrigade.

– Dette kan også utvikle seg til en krig. Det er ikke teoretisk, det er virkelig.

Samtidig meldes det at bare 48 av de 900 ultraortodokse jødene som hadde fått innkallingsordre, møtte opp i løpet av de to dagene. Dette var en stor fiasko for militærets første forsøk på å utvide rekrutteringen i dette miljøet.

Kjøp Jean Amérys bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.