Høyre-leder Erna Solbergs ærlighet om manglende homoaksept i innvandrermiljøer får ytre venstre til å gå i harnisk.

Flere politikere har de siste dagene vært presset til å uttale seg om den alvorlige vold- og ransbølgen i Oslo. Spesielt har debatten rast rundt angrepet på to homofile menn av fire tenåringsgutter med kniv.

I et intervju med TV 2 uttaler Høyre-leder Erna Solberg:

– Skal vi lykkes bedre med forebygging av hatkriminalitet mot skeive, må vi være ærlige om at det ofte også handler om for dårlig integrering. Dessverre vet vi at mange unge med innvandrerbakgrunn har lavere aksept for homofili enn flertallet av oss, sier Solberg.

– Kan det være en fare for at det å peke på unge med innvandrerbakgrunn opp mot «flertallet av oss» kan ha en splittende effekt?

– Det er det i så fall ingen grunn til, for det er også mange i majoritetsbefolkningen som har uakseptable holdninger til skeive. All hatkriminalitet er like alvorlig uansett hvilken minoritet som rammes, og uansett hvem som begår den. Men vi må ikke være redde for å diskutere noen mulige rot-årsaker, heller ikke integrering, svarer Solberg.

Det er interessant å bemerke at med en gang det er snakk om innvandring, kommer journalisten plutselig med kritiske spørsmål. Selv om det ikke akkurat er rakettforskning at folk fra land hvor homofili straffes med fengsel og dødsstraff, ikke er vennligst innstilt til homoseksualitet, peker Solberg på rapporter for å underbygge det innlysende.

Hun presiserer at politiet ikke har uttalt seg om nasjonalitet eller bakgrunn for ungdommene.

Undersøkelser gjort av FAFO har vært nødt til å konkludere med at selv innvandrerungdom født og oppvokst i Norge har lav aksept for homofili sammenlignet med nordmenn flest.

En firedel av norsk ungdom med foreldre fra Midtøsten, Vest-Asia og Afrika sier seg enig i påstanden «Homoseksualitet er aldri akseptabelt». Ungdommene som ble spurt, er i alderen 16–17 år.

Den laveste aksepten for homoseksualitet finner man blant ungdom med foreldre fra Midtøsten og Afrika, etterfulgt av unge med familiebakgrunn fra Balkan.

Men dette handler ikke bare om holdninger. Det handler også om voldstilbøyeligheten. De fire som var involvert i angrepet som påførte to homofile menn alvorlige skader, er allerede siktet for å være involvert i ranet av en Norway Cup-deltager på Karl Johan få dager i forveien.

To av de fire angriperne, begge 17 år, er også allerede under etterforskning for «en rekke straffbare forhold, blant annet flere ran og voldshandlinger som er begått fra midten av april og frem til nå», opplyser politiet.

– Lange fascistiske tradisjoner

Det er mange fordeler med ytringsfriheten på X (tidl. Twitter), men en av de største fordelene for oss plantet på høyresiden er å få se deler av venstresiden i full utfoldelse. Det er ofte langt mer avslørende enn kritiske spørsmål og reportasjer rettet mot venstresiden.

Og det er sjelden man får et så tydelig eksempel på nettopp galskapen som herjer på flanken helt ytterst på venstrekanten. I deres øyne er Solbergs uttalelser nemlig hatefulle, og rett og slett med på en høyreekstrem bølge i Europa.

I et innlegg på X skriver Knut Hov, med 11.000 følgere:

Ikke nok med at Solberg tydeligvis er på en høyreekstrem hatbølge mot folk med innvandrerbakgrunn, men Hov kan også slå fast at høyresiden har lange fascistiske tradisjoner. Hov får støtte fra flere på samme politiske side, som mener dette nører opp under hat mot innvandrergrupper.

La oss se bort fra den håpløse referansen til fascisme, som det synes å ha gått inflasjon i de siste årene. På denne kanten av det politiske spekteret er det et merkelig virkelighetsbilde som råder. Det er ikke lov å beskrive det man ser med egne øyne på en ærlig og redelig måte.

Alt er gjennom et bestemt narrativ: Alle er delt opp som enten undertrykker eller dem som blir undertrykt. Den første gruppen består som oftest av hvite heterofile, gjerne på høyresiden. Den undertrykte gruppen er som oftest en synlig minoritet, gjerne med flere minoritetsmerkelapper.

Dermed får man absurde resonnementer som viser at den nye venstresiden ikke er i stand til å løse problemer, som for eksempel kriminalitet, uansett hvor mye makt og penger de skulle bruke.

Offentlig debatt = hat?

For eksempel ble undertegnede mandag beskyldt for å være med på å spre det samme hatet som førte til det voldelige angrepet på to homofile menn. Begrunnelsen ligger i en deling av en VG-sak hvor en 34 år gammel kvinne går i et heldekkende kattekostyme og mener dette er hennes seksuelle identitet. I reportasjen skildrer VG «Furry-miljøet i Norge» med ingressen: Først da Sarah (34) fant sin indre gaupe, falt livet på plass.

La oss ikke starte en lang diskusjon om hvordan homofile menn har noe med den 34-år gamle kvinnens indre gaupe å gjøre. Men i kraft av at undertegnede tullet med dette, og vil driste seg til å hevde at det er noe spesiell adferd som de fleste kanskje ikke velvillig smører utover VGs forsider, har han gjort seg selv til «en som nører opp under hat». Dermed er vi tilbake til undertrykkeren mot de undertrykte.

Det aller største problemet oppstår når en minoritet utsetter majoriteten for store problemer. Den siste uken har Documents opptelling registrert 12 alvorlige tilfeller av ran og vold med kniv. Det er ikke normalt i Norge, og kan heller ikke bli den nye normalen.

Ved å påpeke hvem som vifter med knivene, hvem som skaper problemene, har Solberg gjort seg selv skyldig i å undertrykke den stakkars minoriteten med kniv-veivende innvandrergutter.

Men selv om Høyre-lederen kommer et stykke på vei, snubler hun dessverre før resonnementet er fullført.

For ikke bare går det dårlig med integreringen. Det er tilsynelatende ingen som forteller innvandrere hva som er forventet av dem. Politikere har snakket om at man bør jobbe, bør lære seg norsk, men får det noen konsekvens om man ikke gjør det?

Sannheten er at integrering ikke kan vedtas av statlige myndigheter eller gjennomføres av frivillige organisasjoner med statsstøtte. Det er den enkelte som velger å integrere seg og akseptere en ny kultur for å bli assimilert inn i Norge.

I stedet for å stille krav og sende ut dem som ikke har noe i landet å gjøre, har vi overbyråkratisert systemet og tilført det en rekke instanser og offentlige ressurser. Samtidig har politikere og forskere fortalt oss i en årrekke at Norge ikke har en egen kultur og at ingen kulturer er bedre enn andre. Å hevde dét, er faktisk en del av nok et nytt fenomen, kalt «nyrasisme».

Tiden er langt på overtid for politikere til å snakke om «slikt skal ikke skje i Norge», og at de blir så sinte og lei seg for kriminaliteten som øker. Det eneste som virker, er å si det som det er: Norge må pause ikke-vestlig innvandring og bruke tøffere virkemidler, også mot dem som måtte være under 18 år.

Skal vi sy puter under armene på dem som har lange rulleblad før de er myndige, kan vi takke oss selv når de begår ny kriminalitet som rammer uskyldige folk.

Men i det minste har vi lært hvor den nye terskelen er for å få merkelappen «høyreekstrem»: Henvis til en FAFO-rapport.

 

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.