Foto: Northumbria Police / Chronicle Live.

En domstol i Newcastle dømte i mars i år 18-åringene Carlos Neto og Lawson Natty for et machete-drap på 14 år gamle Gordon Gault i november 2022.

Neto ble dømt til 9 år og 2 måneders fengsel for å ha hugget unge Gordon med en machete, mens Natty ble dømt til 2 år og 8 måneder for å ha skaffet våpenet til veie for Neto.

Nylig fikk Gordons mor Dionne Barrett et brev fra britiske myndigheter med beskjed om at Natty i september vil bli omfattet av en ordning der fanger som soner dommer på mindre enn 4 år, vil bli løslatt på prøve for å unngå at britiske fengsler blir overfylte, melder Daily Mail.

Gordon Gault. Foto: Privat.

Moren tar beskjeden tungt:

Barrett sier: «Vi er helt knust. De ringte meg på fredag og sa at han skulle løslates på grunn av de overfylte fengslene, og siden skrev de det til meg.»

«Det er greit nok å slippe ut småkriminelle for butikktyveri, men han er dømt for drap, og han har bare sittet inne noen måneder.»

«Jeg kan bare ikke fatte det. Dette er samme uke som jentene ble drept i Southport, og han slipper ut. Hva slags eksempel er det?»

Hun la til: «Vi har ikke fått noen som helst rettferdighet for Gordon.»

Brevet til Barret ble avsluttet med formuleringen «Jeg forstår at denne nyheten vil være uvelkommen», skriver Daily Mail.

 

Kjøp «Europas underlige død»!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.