Keir Starmer var sjef for påtalemyndigheten da 3000 ble tiltalt for de omfattende opptøyene i 2011. Det er nesten tigangeren i forhold til dagens uro. Starmer trekker på erfaringene fra den gang og vil opprette en spesialstyrke på 6000 spesialpolitifolk som skal slå ned uroen. Han lover å knekke både dem som skaper fysisk uro og dem som deltar på nett.

En spesialstyrke på 6000 politibetjenter står klar for å håndtere voldelige demonstranter, advarer britenes justisminister.

Justisminister Heidi Alexander sa til BBC Radio 4 tirsdag at regjeringen har arbeidet med en egen spesialstyrke som har som formål å håndtere uroen som har preget Storbritannia den siste uka.

Hun sier også at myndighetene har sørget for å frigjøre 500 ekstra fengselsplasser i forbindelse med uroen.

– Vi skal sørge for at det står en fengselscelle klar til alle som blir gitt en rettskraftig dom som et resultat av opptøyene og uroen, sier justisministeren.

Statsminister Keir Starmer holdt mandag et krisemøte med sine ministre og politisjefer for å diskutere hvordan myndighetene skal håndtere situasjonen. Etter møtet lovte Starmer at alle som tyr til vold og hærverk, skal stilles til ansvar. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.