Har noen av oss de siste tiårene hørt at politiet nesten umiddelbart etter et voldelig angrep eller drap på etniske nordmenn går ut med at de er motivert av hat eller ekstremisme? Så vidt jeg vet, har det aldri skjedd.

Etter knivangrepet på to menn på Tjuvholmen gjorde de nettopp dét. Dagen etter angrepet meldte NRK at politiet mente at årsaken til knivangrepet var de unge mennenes seksuelle legning. Fire tenåringer er siktet for vold, og i dag meldte Document at de har stått bak en rans- og voldsbølge siden april.

Nesten 100 nordmenn drept; ingen av drapene var motivert av hat eller ekstremisme

Vi er alle enige om at samme hvem gjerningsmennene er, bør de siktes for hatkriminalitet og få så streng straff som mulig. Vi ber for de to mennene som vil være merket for livet og sannsynligvis se seg over skulderen hver gang de går ut i Oslos gater, i et land som en gang var et av de fredeligste i verden.

Det går rykter om at angriperne var av utenlandsk opprinnelse, og vi må anta at ofrene var etnisk norske. Uansett ser vi et markant skifte i rapporteringen av forbrytelsen, utelukkende av den grunn at ofrene var homoseksuelle.

For oss er de unge homofile mennene vanlige mennesker, men for mediene og politikerne er det en beskyttet gruppe; enhver forbrytelse mot dem blir ansett som hat. Og det er slik det skal være.

Men hvis du tilfeldigvis er en heterofil mann eller kvinne eller en tenåring i Norge, er ikke en forbrytelse mot deg begått av våre nye landsmenn basert på hat. Du var bare på feil sted til feil tid.

Tvungent psykisk helsevern for 20 år gammel pakistaner som knivstakk Håvard Pedersen til døde

Umiddelbart etter de mest grusomme drapene på våre egne, som med Håvard Pedersen, har vi sett at politiet unngår å fortelle offentligheten om motiv eller gi informasjon om drapsmennene.

Og før kroppene er kalde, vil media i fellesskap fokusere på drapsmannen, som angivelig lider av PTSD og bor i fattige kår. Samtidig vil de starte en propagandakampanje om at gjerningsmannen, som ikke har det så godt etter drapet, mest sannsynlig var sinnssyk i gjerningsøyeblikket.

Fra tilregnelig til utilregnelig på to måneder

Den kampanjen er det ikke bare medier som jobber hardt med. NRK skrev i april at mannen som drepte Aina Hynne, var utilregnelig og lider av paranoid schizofreni. Dette selv om Østre Innlandet tingrett i januar la til grunn at den 31 år gamle afghaneren var tilregnelig på gjernings­tidspunktet. Våre myndigheter vet hva som ser best ut i kriminalstatistikken, både for den norske offentligheten og for verden.

NRK: – Drapsmannen i Grue er svært nedbrutt på grunn av det inntrufne

Venstresiden i Norge vil nok få et nervøst sammenbrudd hvis de leser dette, men det har seg slik at mange av drapsmennene er fra MENA-land, og mange av dem praktiserer islam, hvis hellige bok oppfordrer dem til å drepe vantro hvor enn de finner dem. Og hvis morderne er utilregnelige i gjerningsøyeblikket, hvorfor går de da nesten alltid etter nordmenn – som angivelig er på feil sted til feil tid – og ikke etter sine egne? Hvorfor drepte afghaneren Aina Hynne, som hadde hjulpet ham i over ti år, når han like godt kunne ha drept en bekjent fra sitt eget land eller et familiemedlem?

Hvorfor valgte den pakistanske asylsøkeren å gå inn i en butikk i Vadsø og drepe en ung norsk mann på den mest bestialske måten man kunne forestille seg? Hvis han var paranoid schizofren og var psykotisk under drapet – noe sakkyndige kom frem til –, kunne han vel like gjerne drept en av sine egne fra Afghanistan eller et annet muslimsk land. Var Håvard hans utvalgte vantro som Muhammed hadde oppfordret ham til å drepe hvor enn han befant seg?

Og hvorfor valgte en 15 år gammel afghansk jente å angripe to norske jenter og brutalt drepe 17 år gamle Marie Skuland? Ikke bare var faren til den afghanske jenta dømt for familievold, han var også siktet for krigsforbrytelser og drap i hjemlandet Afghanistan. Hvorfor Marie, når gjerningspersonen like godt kunne drept sin voldelige far?

Våre politikere har tatt inn afghanere, for i Afghanistan er det visstnok farlig for hvem som helst. Visse afghanere er snarere for farlige for oss, skrev Christian Skaug om at norske medier underslår bakgrunnsinformasjon om den drapssiktede afghanske jenta.

Det gjør vondt å se på unge Maries vakre, smilende ansikt. For oss var hun en del av en unik minoritet på litt over fire millioner mennesker. En voldelig jente fra et fremmed land med 55 millioner mennesker tok livet hennes, men ifølge våre politikere og medier var ikke drapet motivert av hat. Marie var jo hvit og fortjente ingen beskyttelse.

Jenta skulle fotfølges, men personalet visste det ikke. Så drepte hun Marie Skuland

Et liv ble reddet, mens et annet måtte gå tapt

I desember i 2022 skrev jeg om hvordan myndighetenes innvandringspolitikk forårsaker uskyldige menneskers død. Det handlet om en drapsliste som ligger ute på internett. Ikke en som oppfordrer til å ta liv, men som forteller oss navnene på alle nordmenn som er drept av innvandrere uten tilknytning til Norge.

Listen viste at mellom 1988 og frem til 2021 var 72 nordmenn drept av mennesker uten tilknytning til Norge. Syttito vakre liv revet bort på grusomt vis fordi norske myndigheter viser sterke menneskelige hensyn overfor mennesker som ikke vil hverken nordmenn eller Norge noe godt.

Ikke bare har ofrene til felles at de ble drept av mennesker uten tilknytning til Norge og at gjerningspersonenes grusomme drap blir feid under teppet av media, politikere og myndigheter. Men ikke et eneste av drapene blir ansett som motivert av hat og ekstremisme.

Når myndighetenes innvandringspolitikk forårsaker uskyldige menneskers død

Rasistisk vold etter 2. verdenskrig med fatale konsekvenser

Regjeringen har utgitt en over 500 sider lang rapport med tittelen «Felles innsats mot ekstremisme» (2024).

Bare ved å lese innledningen og noen få avsnitt videre er det lett å se hvordan regjeringen desperat forsøker å fremheve høyreekstremisme som den største trusselen og det alvorligste problemet, mens de bagatelliserer og hvitvasker den virkelig store trusselen: islamsk ekstremisme. Her er et eksempel:

Sharia tolkes av ulike lovskoler innenfor islam. Det er ulike meninger innad i islam om hvordan sharia skal tilpasses dagens samfunn. Det er ikke belegg for å si at det er et større innslag av vold eller voldsforherligelse i islamske religiøse tekster enn det er i andre hellige tekster. (kursiv er red.anm.)

Religiøse tekster reflekterer tiden de ble skrevet i, og har gjerne innslag av både voldsskildringer og legitimering av vold. På samme måte som innenfor islam kan ulike ideologier og ytterliggående tolkninger innenfor kristendom, jødedom og andre religioner motivere til og legitimere terror.

Om rasistisk vold skriver regjeringen blant annet:

Hudfarge og nasjonal eller etnisk opprinnelse er det vanligste hatmotivet i politiets registre over hatkriminalitet og utgjør 55 prosent av alle registrerte hatmotiver.

Rasistisk vold har hatt fatale konsekvenser for mennesker i Norge etter 2. verdenskrig og helt inn i samtiden. 15 år gamle Benjamin Hermansen og 17 år gamle Johanne Zhangija Ihle-Hansen ble begge drept på grunn av sin hudfarge.

Vi trenger ikke lese mer. Drapene på nesten 100 nordmenn de siste tiårene har ikke noe med rasisme og ekstremisme å gjøre.

Ofrene var bare på feil sted til feil tid.

Notat: Jeg valgte å bruke tallet hundre i overskriften. De 72 nordmenn drept fra 1988 til 2021 er bekreftet. Vi vet at det er flere, både før 1988 og etter 2021. Så er det mørketall, som partnerdrap og drap hvor vi hverken får vite noe om gjerningsmann eller offer. Det kan fort bli mer enn hundre. Uansett er ett drap ett for mye. Man blir tom for ord …

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.