Venezuelas president Nicolas Maduro oppfordret mandag landets ungdom til å stå opp mot ytre høyre og fascismen da han talte til venstreorienterte organisasjoner og studenter utenfor Miraflores-palasset. 

Konfidensielle stemmedata

Studentene demonstrerte mot «antidemokratiske» krefter som slår tvil om og ønsker å omgjøre det offisielle valgresultatet. 

Opposisjonen og flere andre land med USA i spissen, nekter å anerkjenne valgresultatet og oppfordrer Maduro til å offentliggjøre de hemmeligstemplede stemmedataene. 

Står opp mot fascismen

I kraftig regn ventet unge venezuelanerne på Nicolás Maduro. Han roste dem for deres styrke og moral og ba dem fortsette å kjempe for et fritt, uavhengig og suverent hjemland:

– Jeg sier til de feige fascistene: Dere vil gjemme dere, men den patriotiske og revolusjonære ungdommen marsjerer i gatene og vi kommer aldri til å gjemme oss. Det er på tide at hver og en definerer seg selv: Elsker og forsvarer dere Venezuela, eller vil dere åpne for fascismen?

– Dagens generasjon har ikke sett fascismens kriminelle ansikt. De har på forskjellige tidspunkter i historien forsøkt å destabilisere Venezuela. WhatsApp brukes til å fremsette trusler mot militæret, politiet og samfunnsledere og bør erstattes av andre direktemeldingsplattformer, mener Maduro.

Opposisjonslederne frykter for livet

Påtalemyndigheten har innledet efterforskning av opposisjonens presidentkandidat Edmundo Gonzalez og oposisjonslederen Maria Corina Machado for å skulle ha oppfordret militæret til å styrte regjeringen. Begge er gått i dekning og sier at de frykter sine liv.

Venezuela: Først da 109 prosent av stemmene var talt opp, sto Maduro som valgets vinner

USA med nese­styver til Maduro: Aner­kjenner at opposisjonen vant

 

Kjøp Totalitarismens psykologi! Kjøp eboken her!

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.