Demokratenes presidentkandidat Kamala Harris har valgt guvernør Tim Walz fra Minnesota som visepresidentkandidat.

Tim Walz vant guvernørvalget i Minnesota i 2018 med 53,8 prosent av stemmene. Forut for guvernørperioden var han medlem i Representantenes hus fra 2007-2019, hvor han representerte Minnesotas 1. distrikt.

Han vant gjenvalg i 2022 med 52,27 prosent av stemmene. Walz er formelt del av det særegne Minnesota-partiet ved navn «Minnesota Democratic-Farmer-Labor Party».

Tim Walz (60) er tidligere lærer, og har tjenestegjort i Army National Guard. Han har tidligere jobbet i landbruk og som lærer . Han ble valgt til Representantenes hus i 2006, og ble gjenvalgt fem ganger. Han trakk seg fra været i 2019 etter han ble valgt til guvernør.

Minnesota er blant delstatene som har blitt jevnere i presidentvalg, men er fortsatt ansett for være en forholdsvis trygg demokratisk delstat i presidentvalg. I 2016 vant Hillary Clinton delstaten med 46,44 prosent mot Donald Trumps 44,93 prosent.

I 2020 vant Joe Biden 52,40 prosent mot Donald Trumps 45,28 prosent.

Walz har skapt mye debatt rundt Minnesotas nye delstatsflagg, som ble offisielt tatt i bruk fra 11. mai 2024. Prosessen startet i 2017 da elever på high school tok opp saken. Det tidligere flagget viste en indianer som red mot solnedgangen mens en bonde jobbet på gården. Dette skapte kontrovers, og det demokratiske flertallet i delstaten oppnevnte en kommisjon for å komme med forslag til nytt flagg.

Republikanerne i delstaten mener flagget visker ut historien, og er typisk «politisk korrekthet». De mener innbyggerne må ta stilling til det direkte ved folkeavstemning knyttet til neste valg.

NTB skriver følgende i en melding:

Kamala Harris har bestemt seg for å utpeke Minnesota-guvernør Tim Walz som sin visepresidentkandidat, opplyser kilder til flere amerikanske medier.

CNN meldte tirsdag at fire personer tett på prosessen har sagt at Harris har valgt Minnesota-guvernør Tim Walz (60). Få minutter senere meldte også nyhetsbyråene AP og Reuters at valget har falt på Walz. Samtlige medier viser til ikke navngitte kilder, få timer før Harris ventes å kunngjøre hvem som blir hennes visepresidentkandidat.

Demokratenes presidentkandidat Kamala Harris ventes å ta med seg sin utvalgte på et valgkampmøte i Philadelphia tirsdag kveld.

Mandag meldte nyhetsbyrået Reuters at kun to navn gjensto på Harris’ liste over potensielle visepresidentkandidater.

De to var Walz og Pennsylvania-guvernør Josh Shapiro, opplyste tre ikke navngitte kilder med kjennskap til saken til Reuters.

I tillegg til Shapiro og Walz har fire andre menn blitt fremhevet som mulige visepresidentkandidater. De er Arizona-senator Mark Kelly, samferdselsminister Pete Buttigieg, Kentucky-guvernør Andy Beshear og Illinois-guvernør J.B. Pritzker.

 

 

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.