Donald Trump hevder at Iran kan angripe Israel i løpet av veldig kort tid. Han er ikke alene med slike påstander.

Trump understreket at han ikke hadde noen klassifisert informasjon om dette, men at han hadde hørt dette fra folk som vet hva de snakker om, ifølge New York Post.

– Jeg hører at Iran vil angripe Israel. De kommer til å bli angrepet i kveld. Jeg forteller deg akkurat nå.

– Jeg hører det på samme måte – det er ingen topphemmelig informasjon eller noe.

Samtidig melder New York Times at Russland leverer luftforsfar til iranerne.

Iranske medier rapporterte at Iran har bedt om avanserte luftvernsystemer fra Russland mens landet forbereder seg på en mulig krig mot Israel.

Også USAs utenriksminister Antony Blinken sier til G7s utenriksministre at et angrep mot Israel fra Iran og Hizbollah kan skje innen 24 timer. Dette ble uttalt for 23 timer siden, så hvis Blinken og Trump har rett, så er en storkrig i Midtøsten en realitet nokså raskt.

Biden og Harris skal være orientert om situasjonen, ifølge NTB-Reuters.

På møtet ble Biden og Harris orientert om den siste utviklingen i Midtøsten, opplyser Det hvite hus.

Blant annet fikk de to oppdateringer knyttet til trusler fra Iran og landets allierte. De ble orientert om mandagens rakettangrep mot en flybase i Irak der det er norske og amerikanske styrker.

Videre ble Biden og Harris orientert om det amerikanske forsvarets støtte til Israel, i tilfelle landet blir angrepet, og de ble også brifet om det diplomatiske arbeidet som pågår i et forsøk på å dempe den regionale spenningen og få i stand våpenhvile.

Frykten for full krig i Midtøsten øker som følge av at Iran og Hizbollah har truet med å angripe Israel etter drapene på Hamas’ politiske leder Ismail Haniyeh i Teheran og Hizbollahs militære leder Fuad Shukr i Beirut.

Trump sier selv:

– Hvis jeg var president, ville ingen snakke om det … fordi det ikke ville skje.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.