Investorer frykter at den amerikanske økonomien er på vei inn i en resesjon.

I forrige uke kom det også svake signaler fra USA. Først skuffet ISM-aktivitetsindeksen torsdag, etterfulgt av svakere amerikanske jobbtall enn ventet fredag. I tillegg har flere av de store amerikanske selskapene levert blandede resultater.

– Økonomien er ikke i krise, i hvert fall ikke ennå. Men det er rimelig å si at vi er i faresonen. Fed står i fare for å miste kontrollen her hvis de ikke blir flinkere til å anerkjenne sprekkene i arbeidsmarkedet. Ingenting er ødelagt ennå, men det er i ferd med å bli ødelagt, og Fed risikerer å havne bakpå, sier Callie Cox hos Ritholtz Wealth Management, ifølge Bloomberg.

Det har vært noen dramatiske uker på Wall Street den siste tiden.

For halvannen uke siden hadde teknologiindeksen Nasdaq sin verste børsdag siden 2022, etter at flere teknologigiganter leverte skuffende kvartalsrapporter.

Fredag endte Wall Street med kraftig nedgang som følge av blant annet resesjonsfrykt og skuffende jobbtall.

På Wall Street var det også kraftig nedgang mandag, og like etter åpningstid mandag falt Nasdaq-indeksen over seks prosent, men fallet dempet seg litt i etterkant.

– Jeg mener han har vært en viktig president for USA. Han har sørget for stor vekst i økonomien og har vært viktig for å få ned arbeidsledigheten, sa Espen Barth Eide, etter at det ble klart at Joe Biden trakk seg som presidentkandidat.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.