I forrige uke skrev Document om den amerikanske fangen Marc Fogel som ble etterlatt i Russland i den største fangeutvekslingen mellom Russland og Vesten siden den kalde krigen.

Hans 95 år gamle mor kritiserte Biden-administrasjonen for ikke å inkludere sønnen i den siste fangeutvekslingen.

Amerikansk fange dømt til 14 års fengsel etterlatt i Russland

Det er ikke bare Marc Fogel, som er «left behind». ABC News skriver at Ksenia Karelina, en 33 år gammel kvinne fra Los Angeles som har både amerikansk og russisk statsborgerskap, ble heller ikke med i fangeutvekslingen.

Document har tidligere skrevet om Karelina som ble arrestert for syv måneder siden, anklaget for å ha samlet inn penger til den ukrainske hæren. Karelina hadde gitt $50 i donasjon til «Razom for Ukraina», en New York-basert ideell organisasjon som sender ikke-militær hjelp til landet.

Russisk-amerikansk kvinne risikerer livsvarig fengsel for landsforræderi

Det er syv måneder siden Moskva arresterte den 33 år gamle kvinnen. Fredag delte kjæresten til Karelina sin skuffelse og hjertesorg med ABC News Live. Chris Van Heerden sa til nyhetskanalen at han ble fortalt at hun ville bli med i en fangeutveksling men ikke før etter valget eller tidlig neste år:

– Jeg har hele tiden vært rolig, og jeg visste hva jeg kunne forvente, så da jeg våknet i går morges med nyheten om en fangeutveksling, ble jeg tatt med storm. Det tok meg på sengen. Jeg var emosjonell, sint og frustrert.

Karelina, som er ballettdanser og jobbet på et spa i Beverly Hills, er fortsatt i russisk varetekt. Van Heerden sier at han er bekymret for tilstanden hennes mens hun sitter bak murene.

– Vi har ennå ikke hatt kontakt med henne – ingen amerikanske tjenestemenn, ambassaden, ingen – fordi Russland ikke tillater det, sier han.

Russland utveksler vanligvis ikke politiske fanger før de har vært gjennom rettssystemet, skriver ABC News.

Karelinas rettssak er planlagt til slutten av neste uke. Hvis hun blir dømt, risikerer hun 20 års fengsel.

Mange har sagt at Karelina blir brukt som en brikke av Kreml, fordi hun er en person som folk vil ha sympati med.

Fangeutvekslingen var en diplomatisk bragd

Kamala Harris og Joe Biden ønsket fangene velkommen da de ankom USA og visepresidenten blir latterliggjort for nok en «ordsalat» som ikke gir mening.

Biden og Harris ga korte kommentarer til pressen etter at Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich, Paul Whelan og andre kom hjem fra Russland, skriver Fox News.

Biden har kalt fangeutvekslingen med Russland, den største i historien etter den kalde krigen – en diplomatisk bragd. Harris gjentok disse kommentarene i sin tale på flyplassen, der hun hyllet presidenten og hans historiske prestasjon:

– Dette er en ekstraordinær dag, og jeg er veldig takknemlig for presidenten vår og det han har gjort gjennom hele sin karriere, men spesielt når det gjelder disse familiene og disse personene, sa hun.

– Dette er bare et ekstraordinært bevis på hvor viktig det er å ha en president som forstår diplomatiets makt, og som forstår styrken som ligger i å forstå betydningen av diplomati og å styrke allianser.

Kamala Harris’ første uttalelse uten manus, sier Hugh Hewitt på YouTube

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.