Stort fall på ledende asiatiske børser forsterker den globale økonomiske uroen. Nikkei-indeksen ved Tokyo-børsen fortsatte nedturen fra i forrige uke og har falt med 12,4 prosent. Dagens Næringsliv skriver at kun under børskrakket i 1987 har den japanske indeksen falt mer.

Noen frykter at et nytt krakk er på vei. I både Taiwan og Sør-Korea faller børsene mer enn åtte prosent.

E24 melder at det fredag ble lagt fram skuffende tall for jobbveksten i USA, noe som forsterket den allerede eksisterende resesjonsfrykten i USA. En rekke analytikere knytter børsfallet til frykt blant investorene for at det kan gå mot dårligere økonomiske tider, og til og med resesjon.

Dette skjer samtidig som det også er politisk uro i flere land, og frykt for en mulig storkrig i Midtøsten.

Hovedindeksen på Oslo Børs startet mandagen med et markant fall. Børsene stuper dessuten i København og Stockholm, og oljeprisen faller også.

Den allerede meget svake norske krona er sårbar under den globale markedsuroen. E24 skriver at norske kroner svekker seg ytterligere i morgentimene mandag. Det skaper spekulasjoner om Norges Bank igjen vil heve renta.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.