Det bor 1,5 millioner syrere og afghanere i Tyskland og antallet øker jevnt. I hovedsak lever de på skattebetalernes regning, viser fersk statistikk.

16-dobling 

Nesten hver tyvende syrer bor nu i Tyskland. Ifølge Tysklands statistikkbyrå Statista var antallet 972.000 ved utgangen av året. Det er 16,2 ganger flere enn i 2014 da det var i underkant av 60.000 syrere i landet. 

I Syria bor det 22 millioner mennesker. Det er ti prosent flere enn i 2014. I Tyskland er syrerbefolkningen økt med 1620 prosent i samme tidsrom.

513.534 av syrerne som bor i Tyskland, mottar borgerlønn, ifølge føderale arbeidsmarkedstall. De fleste andre får asylsøker-ydelser.

Antall afghanere seksdoblet

Antallet afghanere i Tyskland har ifølge Statista seksdoblet seg fra 2014 til 2023 og utgjør nu 419.410 personer. Nesten én av to, 197.551, mottar borgerpenger. Afghanistan har rundt 41 millioner innbyggere. Det betyr at én av hundre afghanere bor i Tyskland – og tallet vokser. 

Folketrygden koster idag tyske skattebetalere nesten 50 milliarder euro i året. Hver annen av de rundt 5,5 millioner mottagerne har ikke tysk statsborgerskap – også her er tendensen klart stigende. 

To av tre som mottar ledighets­trygd i Tyskland, har migrasjons­bakgrunn

 

Kjøp «Europas underlige død»!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.