UNRWA-ansatte kan ha deltatt i angrepet 7. oktober. Ni ansatte er sparket. Det sier FN.

Erklæringen er et nederlag for både FN generelt og UNRWA spesielt, og alle landene som har fungert som innpiskere for fortsatt støtte, i særdeleshet Norge.

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten (UNRWA) består av totalt 13.000 ansatte i Gaza. Med andre ord er det 161 innbyggere på Gaza-stripen for hver ansatte i FNs organisasjon.

Det er nedslående nyheter som kommer fra granskningen i FN, som har konkludert med at det «foreligger beviser som tyder på at de kan ha vært involvert i angrepet». Totalt er 19 ansatte gransket. For ytterligere ni ansatte foreligger det ikke tilstrekkelig bevis for at de var involvert, mens det ifølge FNs interne tilsynsorgan (OIOS) foreligger beviser for at én av de totalt 19 ikke var involvert.

Terrorangrepet mot Israel den 7. oktober var ledet av Hamas, og førte til at nærmere 1200 israelere mistet livet.

Israelske myndigheter har på sin side hevdet at flere hundre Hamas-terrorister har vært på lønningslistene til UNRWA, og at flere titalls ansatte deltok i angrepet direkte.

Den israelske nasjonalforsamlingen, Knesset, vedtok nylig at UNRWA er en terrororganisasjon, og brøt alt av samarbeid med FN-organet.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.