Dømt etter en eksplosjon i ran og knivstikkinger er det ingen overdrivelse å si at vi har fått svenske tilstander. Det gjelder også medienes omtale. De vet ikke hvilket ben de skal stå på.

En mann løp lørdag kveld rundt i sentrum av Oslo med en stor kniv. Han skrek og truet med å stikke seg selv. I stedet ble det en kvinne. Politiet sier de hadde en relasjon.

NTB presterer å skrive at «ingen andre var i fare eller er skadet som følge av hendelsen.» En utlending som skriker og bærer kniv er egnet til å fremkalle stor frykt. Dette skjer i sentrum av Oslo en lørdag kveld, da Karl Johan og Stortingsgata er full av turister og folk som flanerer i sommerværet. Å si «ingen andre kom til skade» er å normalisere en vold som gjør det offentlige rom utrygt.

Mediene forsøker å dempe voldsomheten i storyen. Dagsrevyen hadde sin mann på stedet som var inne direkte, men han klarte heller ikke si noen ting.

Vi vet hvorfor: Feil gjerningsmann. Men tror de publikum ikke forstår noenting? Informative medier ville forsøkt å gi mest mulig informasjon, i stedet gjør de det motsatte – fjerner detaljer. De bidrar dermed til å øke usikkerheten i samfunnet.

En kvinne ble lørdag funnet knivstukket ved Nationaltheatret stasjon i Oslo. Politiet har pågrepet en mann som måtte nøytraliseres med elektrosjokkvåpen.

Innsatsleder Kristoffer Bang i Oslo politidistrikt forteller til NTB at politiet jobber med å avdekke om det er flere skadede i området.

– Vi fikk melding klokken 18.34 om at en mann som løp rundt med en kniv i Oslo sentrum. Vi måtte benytte elektrosjokkvåpen for å få kontroll på han, sier han.

Et vitne forteller til Avisa Oslo at hun oppfattet at mannen snakket engelsk og så at han på et tidspunkt tok fram en stor kniv og rettet den mot sitt eget bryst. Dette var rett før han stakk kvinnen.

– Han sa at ingen måtte nærme seg, for da kom han til å kutte seg selv, sier vitnet til avisa.

Kvinnen ble funnet knivstukket kort tid etter mannen ble pågrepet. Ingen av politiets undersøkelser tilsier at noen andre var i fare eller er skadet som følge av hendelsen.

– Våre opplysninger tilsier at det ikke var et tilfeldig offer.

Han forteller at politiet har grunn til å anta at det er en relasjon mellom siktede og fornærmede.

– Vi har ikke nøyaktig alder på de det gjelder, men de er godt voksne.

Kvinnen er kjørt til Ullevål sykehus. (NTB)

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.