Minst 37 sivile ble drept og 212 ble skadet i en eksplosjon på en populær strandrestaurant i Somalias hovedstad Mogadishu seint fredag kveld. Dette skriver Reuters.

Et hotell i nærheten av Lido-stranden var også mål for terroren, som ble utført med skytevåpen og eksplosiver. Angrepet ble utført av fem personer, hvorav en skal ha utløst ei selvmordsbombe. Tre terrorister ble drept av politiet, og den siste ble arrestert. Den jihadistiske terrorgruppen Al-Shabaab har tatt på seg ansvaret for angrepet.

«Svenskene» som nektet å forlate Libanon sitter nå fast der

Ifølge opplysninger til SVT Nyheter skal én person bosatt i Sverige ha omkommet i angrepet. Dette ifølge flere uavhengige kilder. «Verken stedet eller tidspunktet er tilfeldig», sier SVTs Afrika-korrespondent Johan Ripås.

DN advarer: Somaliere kjenner seg ikke igjen utenfor Rinkeby

Somalias president hevder at koranskoler er trygge for barn

Stranden er et knutepunkt i byens underholdningsliv og har blitt angrepet flere ganger. «Den er et symbol på en livsstil som islamistene ikke aksepterer», uttaler Ripås.

Al-Shabaab har bånd til terrornettverket al-Qaida og kontrollerer deler av Somalia. De har utført en rekke angrep der og i andre land.

Han var så snill

Al-Shabaab stod også bak massakren på kjøpesenteret Westgate i Nairobi, Kenya i september 2013, hvor til sammen 67 mennesker døde. Den somalisk-norske jihadisten Hassan Abdi Dhuhulow, bosatt i Larvik, deltok i massemordet.

Burhan Ahmed Abdule var bosatt i Halden og hadde møtt daværende statsminister Jens Stoltenberg (Ap) på Stortinget. Han ble Norges første selvmordsbomber da han på vegne av Al-Shabaab sprengte seg selv og en rekke andre mennesker i lufta i et terrorangrep i Somalia 18. mars 2014. NRK skriver at terroristen Abdule «støttet Arbeiderpartiet» og «kunne mye om Koranen».

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her! Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.