Begrepet er et varselsignal: «Utsatte områder» er det svenskene kaller områdene turister aldri tør å gå inn i og som mange lokale også unngår. Bokstavelig oversatt betyr dette «truede områder».

Det svenske politiet teller over 60 slike steder, skriver Merkur.de. De er alle bydeler med sosialboliger fra 1960-tallet i utkanten av storbyene Stockholm, Gøteborg og Malmö sør i landet. Dette er resultatet av en kombinasjon av åpne grenser og det såkalte miljonprogrammet, sosialisme på sitt «beste».

Fortidens arbeidere er for lengst borte, nå bor det nesten utelukkende mennesker med arabisk eller afrikansk bakgrunn. Et svært kriminelt åsted har utviklet seg i noen nabolag.

Klankriminaliteten forpester det svenske samfunnet. 62 mennesker ble drept i gjengkriger i 2022, og 53 i 2023. Antall voldtekter, fornedringsran, knivangrep og andre former for drap med skytevåpen er på et sjokkerende høyt nivå.

Wall Street Journal skrev i mai 2023 om volden i Sverige.

Sveriges totale drapsrate er omtrent en sjettedel av USAs. Men i europeisk sammenheng er den ekstraordinær. Stockholm hadde omtrent 30 ganger så mange drap med skytevåpen per innbygger som London.

Venstresidens favorittavis The Guardian forklarer dette på klassisk måte.

Skandinavia har den nest høyeste dødeligheten i Europa, og fattigdom og ulikhet er blant de viktigste årsakene.

Innvandring og ukultur kan aldri være forklaringen, selvsagt. Dette begynner europeere å bli lei av å bli fortalt, noe vi ser resultatet av i de britiske opptøyene.

Sverige: Innvandrere står bak størstedelen av ungdomsvolden

Den politiske stemningen i Sverige, som lenge har stått for en imøtekommende kultur og en mindre restriktiv innvandringspolitikk, spesielt sammenlignet med nabolandene Danmark og Norge, er i endring, skriver det tyske mediet.

For de fleste svensker er de politiske endringene usynlige, og de fremstår som et spill for galleriet. Masseinnvandringen fortsetter, for full styrke. Den politiske viljen virker til å gjøre noe med utviklingen ser ut til å være ekstremt svak.

Norske myndigheter er nesten enda verre, siden de kopierer Sverige, selv om de i praksis kan se inn i framtiden. Svenske kriminelle gjenger opererer nå over nesten hele Norge, og politikerne svarer med å hente folk fra Gaza for å skape god stemning.

– Sverige har følt seg overveldet når det gjelder integreringspolitikk senest siden 2015, sier Nord-Europa-ekspert Tobias Etzold, som forsker ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (Nupi) i Oslo.

– Integreringspolitikken anses som en fiasko, og det har blant annet ført til høyredreiningen de siste årene.

Er det slik at man automatisk må tilhøre høyresiden for å ønske å beholde landet sitt og tryggheten til sine egne barn? Kanskje også beholde noen smuler av lønna, i stedet for å betale 70 prosent i skatter og avgifter for innvandring, bidrag, klimahysteri og beskyttelsen av Ukrainas grenser, mens ingen beskytter våre egne grenser?

Er det kun høyreekstreme som bryr seg om å beskytte sine egne barn? I så fall er ordet høyreekstrem en hedersbetegnelse, et ord de som ikke bryr seg bruker for å skjule sin egen skam.

Les også:

Sverige: Kraftig økning av barnevold, dagens system «har feilet»

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.