– Labour-medlemmer for Israel sier Keir Starmer lar Labour bli en varmestue for antisemitter, ved at pro-Gaza-standpunkt fikk diktere valgkampen og signaler om at Storbritannia er imot å levere våpen til Israel og positiv til at Netanyahu og Gallant gjøres fredløse.

Labour Against Antisemitism (LAAS) – en gruppe av hovedsakelig jødiske partimedlemmer som kjemper mot antisemittisme – har skrevet til Sir Keir og uttrykt bekymring over Labours holdning til Midtøsten.
I brevet heter det: «Det er skuffende at kandidater fra flere partier – inkludert ditt eget – i løpet av den siste valgkampen forsøkte å utnytte eksisterende rasemessige og religiøse skillelinjer og drev kampanjer som var sentrert rundt konflikten mellom Israel og Hamas, en utenlandsk konflikt tusenvis av kilometer unna.
Noen kandidater oppfordret faktisk velgerne til å «stemme på Gaza», en stat styrt av et totalitært terrorregime som ikke tilbyr frie valg.

Labour under Starmer har normalisert antisemittisme i Storbritannia, skriver Labour Mot Anitsemittisme (LAAS).

I brevet oppfordres Sir Keir til å ta tak i den «splittende sekterismen som nå ødelegger Storbritannia», men det hevdes at han «ikke har erkjent at antisemittisme har blitt normalisert i Storbritannia eller beskrevet hvordan den påvirker tusenvis av familier».
I brevet står det: «I stedet for å vise offentlig at du forstår og føler med våre erfaringer siden 7. oktober, har dine handlinger forverret situasjonen.
«Vel vitende om at Israel fungerer som et skjulested for en høylytt og stadig mer selvsikker gruppe mennesker som angriper jøder, har dere valgt å blidgjøre i stedet for å konfrontere bøllene.»

Starmer sier på den ene siden at han forsvarer Israels rett til å forsvare seg, men handling følger ikke ord. Tvert imot. Labour trakk tilbake en juridisk innvending mot at Den internasjonale straffedomstolen skulle kunne tiltale Netanyahu og Gallant. Hans regjering utreder våpenembargo. UK har også gjenopptatt betalingene til UNRWA.

I brevet fra LAAS kritiseres denne politikken: «Innvendingene mot ICC-saken ble frafalt, finansieringen av UNRWA ble gjenopptatt (noe som i realiteten er en støtte til Hamas’ grusomheter), og nå foreslår dere en våpenembargo, mens Hizbollah bevisst dreper israelske barn. Du har også sagt at den britiske regjeringen formelt vil anerkjenne en palestinsk stat, tilsynelatende uten å stille noen betingelser for å sikre demokrati eller beskytte sin nabo.

«Dette sender et budskap internasjonalt om at den brutale terrorismen til Hamas bør belønnes, og på hjemmebane om at hatgruppers ubehagelige mobbing av parlamentsmedlemmer (inkludert dem i ditt parti) er effektiv.
«Kanskje du mener at fordelene oppveier de innenrikspolitiske konsekvensene jødene vil få, og skaden dette vil påføre Storbritannias forhold til nære allierte? Du møtte nylig Israels president [Isaac] Herzog og gjentok angivelig den britiske regjeringens støtte til Israels rett til selvforsvar, men dine handlinger er ikke i samsvar med disse løftene og fremstår som tom retorikk.»
Brevet avsluttes med en advarsel til Sir Keir om at «antisemittisme i hele Storbritannia nå er ditt ansvar».
Det legges til: «Det kan ikke behandles som en øvelse i valgkalkulasjon, og må angripes direkte, med handling, før alvorlige og langvarige samfunnsmessige skader påføres nasjonen vår.»

Den samme kritikken kunne rettes mot Norges utenriksminister, som ligger foran Starmer i løypa. Norge anerkjente Palestina, men forsikrer at alt er ved det gamle i forhold til Israel. At Barth Eide er erklært persona non grata i Israel, gjør ikke inntrykk.

 

 

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.