Storbritannias statsminister Keir Starmer advarer de som står bak opptøyene i landet om at de vil bli straffeforfulgt så strengt som loven tillater.

Opptøyene i en lang rekke byer har preget Storbritannia denne helgen. BBC skriver at minst 147 personer er pågrepet siden lørdag kveld. Tallet ventes å stige.

– Jeg garanterer at dere vil angre på å ha deltatt, sier han ifølge Sky News og flere andre britiske medier. (NTB-AP)

Starmer kom ikke med lignende uttalelser etter de pro-palestinske demonstrasjonene eller opptøyer i Leeds. Black Lives Matter og Just Stop Oil ble heller ikke kritisert av britenes nye statsminister. Selv grooming-skandalen nevnes sjelden av britiske politikere. Men når briter reagerer, så reagerer politikerne umiddelbart.

Det meldes nå av Channel 4-reporter Alex Thomson om at muslimske gjenger angriper tilfeldige hvite briter i Middelsbrough. Også Sky News rapporterer om det som skjer i byen, og sier at alle butikker og restauranter er stengt.


Asylsøkere bor på hoteller, og får gratis mat og opphold. Britene er under sterkt økonomisk press, som ikke blir forbedret av Starmes drøm om Net Zero. Samtidig fortsetter båtmigrantene å stømme inn over Den engelske kanal.

Demonstranter angrep hotell som innkvarterer migranter i Storbritannia

Asylsøkerne er altså innlosjert på et hotell i Rotherham, som var en av hovedarenane for den britiske grooming-skandalen, hvor britiske myndigheter ignorerte massevoldtekter av sårbare britiske barn, for å ikke fremstå som rasister.

Starmer anklages for å ikke vise vilje til å beskytte urbefolkningen. Deres trygghet betyr ingenting, selv etter drapene på tre britiske småjenter, mener mange rasende briter. Men Starmer lover å beskytte muslimene.

– Folk i dette landet har rett til å være trygge, og likevel har vi sett muslimske samfunn og moskeer bli angrepet, sier Starmer.

– Jeg sier det som det er, dette er pøbelvirksomhet fra ytre-høyre-grupper.

Innenriksminister Yvette Cooper reagerer også på angrepet på et hotell i Rotherham, som er omdannet til et asylmottak.

«Det kriminelle, voldelige angrepet på et hotell som huser asylsøkere i Rotherham er helt forferdelig. Å bevisst sette fyr på en bygning med mennesker som man vet befinner seg der.

Politiet i South Yorkshire har regjeringens fulle støtte til å iverksette de sterkeste tiltak mot de ansvarlige.»

Reaksjonene i kommentarfeltet er stort sett kritiske. En som kaller seg ReformVoterUK skriver:

«Det er dere politikeres mangel på tiltak for å beskytte disse menneskene, spesielt barna deres, som har skapt problemet. Nå skal dere bare feie disse problemene under teppet og øke spenningen ytterligere ved å ignorere dem?

Ja, det de gjør er galt, men det du gjorde mot dem, er også galt.»

Det meldes i dag om uro og demonstrasjoner søndag i Middlesbrough, Bolton, Hull og Weymouth. Britene har virkelig fått nok etter å ha blitt totalt ignorert av sine såkalte ledere i flere tiår.

Spørsmålet er om dette er starten på et opprør i hele Vest-Europa.

Kjøp  «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.