Helgens opptøyer fortsetter. Søndag sirkulerer det videoer av muslimske «patruljer» som går løs på engelskmenn. Til politiet sier de: «Vi trenger ikke dere».

Massakren i Southport har ført til enorme opptøyer over hele Storbritannia. Søndag er det spredt flere videoer i sosiale medier som viser at «muslimske patruljer» er i full sving med å tilsidesette politiet og «forsvare moskeene».

I en video verifisert fra Bolton i Manchester møter en gjeng unge mannlige muslimer politiet, og forteller: «We don’t need you, we got ourselves». Se video under:

I en annen video fra Middlesbrough i North Yorkshire, er det gjenger med muslimer som går løs på hvite engelskmenn med balltre, planker og andre våpen. De hevder vedkommende var med på demonstrasjonene under parolen #EnoughIsEnough, men for å vise avstand til åpne grenser og ubegrenset innvandring. Se video under:

Hendelsene kommer etter et migranthotell ble brent i Rotherham i South Yorkshire. Politiet var mildt sagt passive mens hotellet ble brent.

Flere av støttespillerne til demonstrasjonene, som Tommy Robinson, har uttalt at vold og opptøyer er uakseptabelt. Samtidig som flere utnytter situasjonen til å slåss med politiet, handler det først og fremst om millioner av briter som har fått nok av ukontrollert innvandring.

Den opphetede debatten om politiets respons og politikernes uttalelser fortsetter. En kvinnelig polititopp ved navn Donna Jones kom i skade for å uttale at det å bruke mest mulig makt overfor britiske demonstranter ikke ville være nyttig på sikt.

Jones sa at «fellesnevneren blant protestgruppene ser ut til å være fokusert på tre hovedområder – ønsket om å beskytte Storbritannias suverenitet, behovet for å opprettholde britiske verdier og, for å oppnå dette, å stoppe den ulovlige innvandringen».

Les alt om opptøyene og gjerningsmannen bak Southport.

 

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.