Det hører med til sjeldenhetene at politiet kobler knivstikking til hatkriminalitet. På Aker brygge ble to menn knivstukket på Bølgen og Moi av fire tenåringer.

TV2 melder at politiet mistenker at det lå hat bak. Hva skulle utløse et slikt hat mot tilfeldige gjester på en uterestaurant?

Styrket mistanke om at knivstikking var hatkriminalitet

To menn ble natt til lørdag knivstukket på Aker brygge. Fire tenåringer er pågrepet i saken, som politiet nå etterforsker som mulig hatkriminalitet.

Hypotesen om at knivstikkingene var motivert av hat, er styrket, opplyser jourhavende jurist Nina Henrichson Kresse til TV 2 søndag.

– Det er fortsatt for tidlig å konkludere, og det er fortsatt bare en hypotese. Saken etterforskes bredt, sier hun.

Det var to menn i 20-årene som ble alvorlig skadet, men ikke livstruende, da de ble knivstukket på uteserveringen til restauranten Bølgen & Moi på Aker brygge i Oslo natt til lørdag.

Fire menn i slutten av tenårene flyktet fra stedet etter hendelsen, men ble på grunnlag av vitnebeskrivelser pågrepet av politiet kort tid etterpå.

Det er ingen kjent relasjon mellom de to fornærmede og de fire pågrepne ifølge politiet. De fire er siktet for grov kroppsskade. (NTB)

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.