Mediene sliter med å presentere Støres utspill på en positiv måte. I sin tale til AUF på Utøya lørdag sa han at det var på tide å «stille krav til hverandre». Selv tok Støre ut 8 millioner av sitt familieforetak i utbytte og det visste tilhørerne. Derfor er det ikke bare hodeløst av Støre å si noe slikt, det er arrogant.

Han pekte på at landet trenger at flere fullfører utdanning raskere, og at flere kommer i jobb.

– Da må vi ha en dialog der vi stiller krav til hverandre, har forventninger til hverandre.

Støre representerer en type politikere som ikke berører virkeligheten. I stedet beveger han seg bare på overflaten. Han kvier seg ikke for å «mis»-bruke det gamle sosialdemokratiske slagordet.

– I Norge gjør vi vår plikt før vi krever vår rett, sa Støre.

Støre kunne begynne med seg selv. En leder for Ap tar ikke ut 8 mill i utbytte. Erna og Sindre spekulerer i aksjer og Støre tar gevinst. De symboliserer ledere som ikke bryr seg, men har frekkhetenes nådegave overfor velgerne.
Han forsøker å benekte at de unge forlater Ap. AUF-representanten Eskil som ble intervjuet på Dagsrevyen virket ikke happy over lederen.

Ap gikk på en real smell i fjorårets skolevalg, hvor Høyre og Fremskrittspartiet ble de store vinnerne. Støre mener imidlertid at det er feil at de unge har gått til høyresiden.

– Det store bildet er at de unge egentlig ikke har gått noe sted. De står på et vis og venter, sa Støre.

Han henvendte seg særlig til unge gutter i talen sin og varslet at Arbeiderpartiet vil være mer bevisst på deres utfordringer i tiden fremover.

– Likestillingspolitikk for menn skal være en del av vår nye ungdomspolitikk, sa Støre.

Kun sju prosent av menn under 25 år stemte på Arbeiderpartiet i forrige valg, viser tall fra SSB. Nesten seks av ti stemte på enten Høyre eller Frp.

Men det gjør ikke inntrykk på Støre og Vestre. Tonje De tilhører et sjikt av samfunnet som ikke behøver bekymre seg om økonomi og ikke aner hvordan vanlige folk har det. Brenna er mer desperat.
Derfor kan Støre servere det som på amerikansk kalles bullshit.

Støre trakk fram skolen som et eksempel på en arena der guttene gjør det dårligere enn jentene og argumenterte for at praktiske ferdigheter bør sidestilles med ferdigheter i lesing, skriving og regning.

– Det må bli like vanlig å besøke en byggeplass som et museum, sa Støre.

Hvem er taleskriver for Støre?

Sosialdemokratiet går i en autoritær retning. Støre hyller Biden og Starmer.

Han advarte også mot konsekvensene av ensomhet og mangel på fellesskap blant unge, særlig unge gutter.

– Det kan igjen slå ut i uro og protest – og til tider til ekstreme holdninger. (NTB)

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.