Opprørspoliti er på plass ved et hotell i Rotherham hvor det pågår opptøyer den 4. august 2024. Foto: Danny Lawson / PA via AP / NTB.

Opptøyene etter trippeldrapet i Southport har søndag spredt seg til flere britiske byer, blant annet til Rotherham, der flere hundre demonstranter angrep et hotell som benyttes til innkvartering av migranter til Storbritannia.

Videoer som er blitt postet til sosiale medier, viser at politiet har vanskeligheter med å holde kontroll på demonstrantene, som støtte sammen med «antirasister» og siden tok seg inn i Holiday Inn-hotellet, hvor de også satte fyr på inngangspartiet, melder The Telegraph.

Publikum høres juble og rope: «Få dem ut» og «Yorkshire».

Mange av demonstrantene vifter med Union Jacks og St George’s-flagg, og noen av dem bærer masker.

Politibiler har sperret av en vei, og en rekke politifolk ble tidligere avbildet utenfor inngangen.

Motdemonstranter fra Stand Up to Racism var tidligere til stede på stedet, men har nå angivelig forlatt området.

Også i Bristol har det pågått en lignende aksjon mot et migranthotell. En video postet til sosiale medier viser demonstranter som støter sammen mens folk ser på inne fra hotellet, og politiet ikke er mange nok til å ta kontroll over situasjonen.

Samtidig er det uro i andre byer, som Bolton, der BBC rapporterer at en gruppe demonstranter har støtt sammen med både politiet og en gruppe på 250–300 personer som roper «Allahu akbar». Politiet ser ut til å ha lykkes i å holde gruppene noenlunde adskilt.

Protestene, som nå pågår på femte døgnet, har kommet til å handle om en generell misnøye med migrasjonspolitikken i Storbritannia.

Fra Rotherham rapporterer Sammy Woodhouse at folk som er blitt stemplet som «far-right», ser ut til å tenke at de like gjerne kan oppføre seg som om de var det.

Rotherham er en av de mange engelske byene som er kjent for grooming-sakene, der mange unge menn, hovedsakelig av pakistansk herkomst, er blitt straffeforfulgt for seksuelt misbruk av unge engelske jenter. Woodhouse var selv et av ofrene, og en viktig kilde for The Times-journalisten Andrew Norfolk, den første som lyktes i å skape nasjonal oppmerksomhet om fenomenet.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.