Opptøyer fortsetter over hele Storbritannia i forbindelse med drapene i Southport.

Det meldes om store opptøyer og kaotiske situasjoner i en rekke byer i Storbritannia. Blant byene er Liverpool, Manchester, Stoke, Hull, Portsmouth, Nottingham og Leeds.

Politifolk skyter tåregass inn i folkemengdene og kjemper mot demonstrantene som britiske medier beskriver som høyreekstreme.

Opptøyene har gått spesielt hardt for seg i Hull og Stoke.

I Hull har briter gått til angrep på politi, og flere politimenn er skadet. Flere biler og butikker er brent. De roper også slagord som «Save our kids» og «Stop the boats». De har også tent på bildekk, som har skapt voldsomme flammer og røyk for å stoppe politiet fra å komme frem.

Britiske demonstranter har også havnet i klammeri med muslimske «moské-forsvarere», som de kalles av Daily Mail.

Muslimske gjenger har samlet seg for å forsvare moskeer, og bærer balltre, kniver og andre våpen.

I Hull har tåregass blitt brukt mot demonstrantene, som knuste vinduene på et hotell hvor asylsøkere bor på statens regning. Fire er arrestert, melder politiet.

Under kampanjen «Enough is Enough» (Nok er nok, journ. anm.) har det blitt organisert og planlagt 35 ulike demonstrasjoner rundt omkring i Storbritannia. Ifølge Daily Mail har de talt 24 ulike demonstrasjoner, hvor 22 av dem er under denne kampanjen i kjølvannet av Southport-drapene. En av demonstrasjonene omtales som «antirasistisk», og en annen er en minnestund for barna som ble drept.

I en video fra Stoke, ser vi britiske folk som springer vekk som følge av de observerer en gruppe menn med kniver. Gjengene roper «Allahu akbar». Se videoen her:


Du kan lese alt om Southport-drapene og gjerningsmannen i denne saken:

Hvem er den 17 år gamle barne­morderen Axel Rudakubana?

I Belfast i Nord-Irland ser det imidlertid ut til at katolikker og protestanter går sammen om å demonstrere fredelig mot masseinnvandring. Se video under:

Flere har delt klipp på sosiale medier.

Også i Blackburn har maskerte muslimer møtt opp i store grupper, med sitt vante kamprop allahu akbar.

De fleste britiske medier er mest opptatt av å beskrive britiske demonstranter som høyreekstreme bøller, men ignorerer i stor grad de muslimske gjengene som de beskriver som «motdemonstranter».

I sosiale medier er det ubekreftede påstander om en knivstikking i Hanley, i Stoke-on-Trent. Politiet har imidlertid sagt at det ikke har vært knivstikking, og det er ikke rapportert til hverken politi eller ambulanse. Men det har vært voldelige sammenstøt.

Nå meldes det på sosiale medier at det vises bilder av de tre drepte jentene også i Frankrike.

Document vil følge saken utover kvelden.

Kjøp «Europas underlige død»!

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.