Denne uken har vært full av alvorlig kriminalitet i Norge. Her er en oversikt over noen av de groveste eksemplene fra hverdagen i Norge.

I denne serien samler Document alvorlig kriminalitet fra uken som er gått.

Mandag 29. juli

(1): En gutt blir jaget av en annen gutt med kniv på Jessheim storsenter. Det er ikke registrert skader, og politiet ble varslet av vekterne 40 minutter etter hendelsen skjedde. Politiet undersøker videoovervåkningen.

Tirsdag 30. juli

(2): En 15-åring som deltar på Norway Cup blir ranet med kniv og slått av 10 gutter utenfor Paléet i Karl Johans gate. Politiet opplyser om at guttene er rundt 14-årsalderen.

Politiet har anholdt 6 gutter som «settes i sammenheng med hendelsen», de anholdte er mindreårige og foreldre blir derfor varslet. Etterforskning starter.

Onsdag 31. juli

(3): En 15-åring blir brutalt ranet på Jessheim togstasjon. Han har skader i hoderegionen. Han ble kjørt til sykehus av ambulanse grunnet alvorligheten av skadene. Offeret ble slått og fratatt bag, lommebok, Apple Airpods og en lader.

Politiet har hverken mistenkte eller pågrepet noen. De etterlyser vitner som kan ha vært i området rundt Jessheim bussterminale i tidsrommet 19-21 onsdag. 31. juli. Politiet kommer ikke med signalement.

Fredag 2. august

(4): En voksen mann truer en ung gutt på åtte år med kniv på Ørmen transittmottak i Fredrikstad. Politiet rykket ut med bevæpnede mannskaper for å få kontroll på situasjonen.

– Det har vært en konflikt i forkant, hvor mannen påstår å ha blitt provosert av barnet i form av barnets handling tidligere samme dag, sier operasjonsleder Melissa Krag til NRK.

Mannen er ikke pågrepet, men er fratatt kniven.

(5): Like før klokken 20.00 meldes det om skyting utendørs i boligområde på Ammerud i Groruddalen.

Politiet sendte ut bevæpnede styrker og hunder for å undersøke området. Et våpen er funnet, og politiet vet at det er avfyrt skudd. De antar det er mot en person. Men ingen vet om vedkommende er skadet eller ei.

– Det ser ut til å ha vært en konflikt mellom minst to parter, trolig to personer, sier innsatsleder Kristoffer Bang i Oslo politidistrikt til VG.

Politiet i Oslo har rykket ut til Ammerud i Groruddalen etter flere meldinger om smell i området. Vitner mener en person har avfyrt flere skudd med skytevåpen.
Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

En beboer i området sier han er «drittlei» at så mye skjer i området. En annen ønsket å gå tur med sønnen sin, men turte ikke da han hørte skytingen.

(6): Rett før midnatt får politiet melding om et ran av en tenåring like ved Ski stasjon. Tre gutter skal ha truet tenåringen med kniv. Offeret var ikke fysisk skadet. Politiet fikk tak i to av de tre som mistenkes å stå bak ranet. De hadde noe av tjuvgodset, og er anmeldt.

Lørdag 3. august

(7): Fire menn i tenårene er siktet etter knivstikking på uteserveringen på Bølgen og Moi på Tjuvholmen i Oslo. Det skal ha skjedd like før klokken 01.00. To menn er alvorlig skadet, og sendt til sykehus.

Etter å ha knivstukket to menn, var det fire menn som stakk fra åstedet. De ble pågrepet kort tid etterpå, etter vitnebeskrivelser av politiet. De er alle kjenninger av politiet, opplyser NRK.

To av de mistenkte blir fremstilt for varetektsfengsling i to uker. En av dem er under kriminell lavalder, og politiet har kontaktet barnevernet. Det er ingen kjent relasjon mellom ofrene og de pågrepne.

– Foranledningen fremstår noe uklar. Vi har flere hypoteser, blant annet er det mulig at det kan være uprovosert eller motivert av en hatefull handling, sier krimleder i Oslopolitiet, Ole Magnus Danielsen, til NRK.

(8): To menn pågrepet etter voldtekt i Kristiansund. Ifølge Møre og Romsdal politidistrikt ble to menn pågrepet lørdag morgen, etter de fikk melding om en mulig voldtekt klokken 03.00 natt til lørdag.

– Fornærmede er ivaretatt og det er opprettet sak, skriver politiet.

 

Denne listen inkluderer ikke all kriminalitet denne uken.

Liker du denne serien? Si ifra om det er forbedringer vi kan gjøre, og kom gjerne med tips til journalist ved å sende en e-post her.

 

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.