High Court har avgjort at forbudet mot pubertetsblokkere som ble innført helt på tampen av den konservative regjeringens periode, er lovlig

Ankes ikke

De konservative tok i bruk nødprosedyrer for å få lovgivningen igjennom. Transaktivister som hevdet at nødrettsprosessen var misbrukt og at berørte pasientgrupper ikke var blitt hørt, gikk til sak, men tapte i High Court. 

Hemmer eller hindrer puberteten

Avgjørelsen blir av aktivistgruppen TransActual UK fordømt, men de har efter en helhetsvurdering, bestemt seg for ikke å anke dommen til en høyere rettsinstans. 

Pubertetsblokkere er medisiner som brukes til å forsinke eller forhindre puberteten. I mars bestemte det nasjonale helsevesenet i England at pubertetsblokkere ikke lenger ville være rutinemessig behandling av barn med kjønnsdysfori. Efter det har pubertetsblokkere bare vært tillatt brukt i kliniske studier. 

Nødforbud

I mai strammet den konservative regjeringen inn reglene og innførte et nødforbud mot forskrivning. Pubertetsblokkere er nu bare tilgjengelig for barn under 18 år som allerede tar legemidlene, i kliniske studier og under noen få andre vilkår. 

 

Kjøp «Normløst» av Kjell Skartveit!

 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.