Folk som er opprørte over trippeldrapet i Southport, protesterer utenfor rådhuset i Leeds den 3. august 2024. Foto: Owen Humphreys / PA via AP / NTB.

Protestene utløst av drapene på tre ungjenter i Southport fortsetter lørdag i flere britiske byer, som Manchester, Stoke, Hull, Leeds og Belfast. Demonstrasjoner er ventet også i London, Liverpool, Nottingham, Middlesbrough og Newcastle, melder The Telegraph.

De fleste tone­angivende britiske medier omtaler protestene konsekvent som «far right». BBC har også tatt i bruk betegnelsene «anti-immigration and anti-racism protesters».

I Belfast holder politiet demonstrantene adskilt fra en «antirasistisk gruppe». Ifølge Tommy Robinson står irske og britiske nasjonalister i Belfast sammen mot Antifa.

Robinson har oppfordret sine tilhengere til å opptre fredelig, også vel vitende om at demonstrasjonene kan være infiltrert både av provokatører og sikkerhetsmyndigheter, men det har ikke vært til hinder for høy temperatur.

Også i Manchester forsøker politiet å holde «antifascistene» og de «høyreekstreme» fra hverandre.

Protestene retter seg ikke bare mot trippeldrapet:

I Leeds ropte rundt 150 personer med St George’s-flagg «pedo-muslimer vekk fra gatene våre» utenfor byens hovedbibliotek og kunstgalleri.

Mer enn 35 «Enough is enough»-demonstrasjoner er planlagt denne helgen, 22 av dem lørdag, skriver Daily Mail.

Organisasjonene Unite Against Fascism og Stand Up to Racism vil mobilisere mot protestene, skriver den engelske avisen.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.