Donald Trump foreslo å debattere Kamala Harris på Fox News den 4. september, og Harris-kampanjen svarte med å si at Trump prøver å trekke seg fra en debatt som var planlagt på ABC News. Reuters melder om saken.

Trump og Biden hadde blitt enige om en ny debatt 10. september på ABC News som den tidligere presidenten hadde foreslått skulle flyttes til Fox.

Reglene ville være lik den første debatten med president Joe Biden, sa Trump i et innlegg på Truth Social sent på fredag. Men denne gangen ville det ha publikum og finne sted i vippestaten Pennsylvania, sa han.

Harris, som sikret seg nok stemmer fredag for å vinne den demokratiske nominasjonen, sa lørdag at hun planlegger å delta på den opprinnelig planlagte debatten.

– Det er interessant hvordan «når som helst, hvor som helst» blir til «ett bestemt tidspunkt, ett bestemt trygt sted», skrev hun på X.  – Jeg kommer til å være der den 10. september, slik han gikk med på. Jeg håper å se ham der.

Harris’ talsperson Michael Tyler sa at Trump er redd, og at kampanjen hennes gjerne diskuterer ytterligere debatter etter den 10. september som begge kampanjene allerede har blitt enige om.

Mange i kommentarfeltet under Harris’ innlegg sier det samme som Philip Anderson at Harris vil ha det på sine premisser og at Trump gikk aldri med på å debattere med henne på ABC:

Det er du som er redd Kamala. Du fikk ikke en eneste stemme. Vi skal ikke gjøre alt på dine premisser. Den siste debatten var en CNN-debatt, så nå er det på tide med en Fox News-debatt. Etter det kan du ha din ABC-debatt.

Google, Netflix og OpenAI-sjefer støtter Kamala Harris

I andre nyheter om det viktigste valget i vår levetid rapporterer Business Insider at Google, Netflix og OpenAI-sjefer er vertskap for en innsamlingsaksjon for Kamala Harris. I flere uker så det ut til at teknologibransjen ville bli rød i dette valget, men Kamala Harris har fortsatt venner i høyteknologiske kretser, skriver Insider.

Det begynte med at Reid Hoffman, en av grunnleggerne av LinkedIn, erklærte sin støtte til Harris samme dag som Biden avsluttet sin kampanje. Reed Hastings, en av grunnleggerne av Netflix, ga 7 millioner dollar til kampanjekassen hennes i forrige uke. Onsdag ble nettstedet VCs for Kamala lansert med mer enn hundre risikokapitalister som lovet å stemme og samle inn donasjoner til Harris.

Komiteen for innsamlingsjonen inkluderer ledere i Google, Netflix og OpenAI som jobber i politiske roller, samt høytstående ansatte i JPMorgan, McKinsey & Company og Omidyar Network, en stiftelse og et investeringsfond som ble grunnlagt av eBay-grunnlegger Pierre Omidyar. Arrangementet vil finne sted 27. august i Washington, DC.

Zuckerberg har ringt Trump flere ganger

Normalt er ingenting om Facebook gode nyheter for oss, men kanskje denne er det. Bloomberg melder at Donald Trump har annonsert at Metas direktør Mark Zuckerberg har ringt ham flere ganger de siste ukene. Og det begynte dager etter at Trump ble nesten drept i Butler for tre uker siden.

Zuckerberg skal ha sagt at Trump var veldig modig da han ble fotografert med knyttneven i luften og ba tilhengerne om å kjempe:

Han sa: – Det var virkelig fantastisk, det var veldig modig, sa Trump under et Fox Business-intervju på fredag, og la til at  Zuckerberg respekterte ham for det han gjorde den dagen.

Trump sa at Meta-sjefen fortalte ham at han ikke kom til å støtte en demokrat i valget på grunn av denne respekten.

Zuckerberg har sagt offentlig at han ikke vil støtte noen presidentkandidat, og har unngått å gi offentlig støtte ved de siste valgene. Han kalte imidlertid Trumps reaksjon på attentatforsøket for «badass» under et intervju med Bloomberg i midten av juli.

Trump sa at Zuckerberg ringte ham igjen denne uken for å be om unnskyldning for hvordan et bilde av attentatforsøket ble håndtert av Metas automatiserte modereringssystemer. Espen Teigen skrev om dette på Document.

– Zuckerberg ba faktisk om unnskyldning – han sa at de gjorde en feil, sa Trump om telefonsamtalene deres. – Jeg tror Mark Zuckerberg. Han ringte meg mye.

Samtalen mellom Zuckerberg og den tidligere presidenten er bemerkelsesverdig gitt historien mellom de to mennene, skriver Bloomberg. Meta utestengte Trump fra Facebook og Instagram i to år og sa at innleggene hans kunne føre til vold etter opptøyene i Capitol i DC 6. januar 2021.

Trump har i mellomtiden kalt Facebook for «folkets fiende» og insinuert at han vil prøve å fengsle Zuckerberg hvis han blir valgt til president igjen for å være en valgsvindler.

Vi vet at Trump ikke vil sette Zuckerberg i fengsel, men mange håper nok det. Han er kjent som den minst populære berømte personen i Amerika, og det skal mye til for at han skal gjøre opp for seg med all skaden han har gjort. Det vet vi i Document og dere lesere alt om.

Jeffrey Epstein ble for kraftig kost for Facebook

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.