J.D. Vance har valgt låta America First av selveste Merle Haggard som avslutningslåt på sine møter.

Han sier sangen «fanger temaet» i bevegelsen han tror på «bedre enn noe annet jeg har hørt».

Trumps kandidat som visepresident har brukt denne låta siden han sto til valg som senator i 2022, et valg han som kjent vant, skriver Breitbart News.

Men sangen nådde et helt nytt nivå og et mye bredere publikum i sommer da Vance brukte den på RNC etter at tidligere president Donald Trump (…) valgte Vance som sin medkandidat.

– Jeg bare elsker åpningsteksten – «hvorfor frigjør vi ikke disse United States, det er de som trenger det mest», sier Vance.

– Og egentlig handler det om at hvorfor slutter vi ikke å prøve å bringe frihet og demokrati til alle verdens avkroker ved å bruke amerikanske tropper til å gjøre det? Hvorfor ikke bringe frihet og demokrati til vårt eget land først, og fokusere på å gjenoppbygge vårt eget land før vi fokuserer på problemene andre steder i verden?

– Vi har veteraner som sover under broer og på parkbenker i vårt land, og likevel tar vi inn 20 millioner illegale innvandrere og gir dem luksushotellrom i New York City.

– Det er en fullstendig fornærmelse mot alle som faktisk har tjenestegjort eller elsker dette landet, og jeg bare, du vet, hele bevegelsen handler om å få det amerikanske lederskapet til å sette innbyggerne våre først. Jeg tror den sangen fanger det temaet bedre enn noe annet jeg har hørt.

Låtvalget blir nok godt mottatt av MAGA-bevegelsen. Haggard får dessverre ikke oppleve dette, siden han døde i 2016, 79 år gammel.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.