Politiet i Oslo har ikke pågrepet noen etter at det ble meldt om skudd på Ammerud i Groruddalen fredag kveld. En revolver ble funnet liggende på bakken på stedet.

– Ingen er pågrepet etter hendelsen, opplyser krimleder Thomas Enger ved Krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB lørdag morgen.

– Vi har samlet inn en del spor og har en del mulige bevis som skal gjennomgås, men vi har ingen mistenkte eller fornærmede i saken, sier han.

Politiets krimteknikere avsluttet arbeidet på stedet klokken 1.30 natt til lørdag, og har foretatt vitneavhør og innhentet videoopptak fra overvåkingskameraer i området.

Skjedde i boligområde

Politiet fikk den første meldingen om hendelsen klokken 19.52. Skytingen skjedde i et boligområde ikke langt fra sykehjemmet på Ammerud.

En NRK-journalist i området forteller til NRK at vedkommende hørte fem-seks skuddlignende lyder klokken 19.47.

Et annet vitne sier til Avisa Oslo at han hørte mellom seks og ni smell.

Innsatsleder Kristoffer Bang i Oslo politidistrikt opplyste senere på kvelden at minst to personer har løpt fra stedet etter at skuddene falt.

– Det ser ut til å ha vært en konflikt mellom minst to parter, trolig to personer, sier Bang.

Få opplysninger

– Vi er ikke helt sikre på antallet involverte, men minst en person har løpt fra stedet. Vi jobber med å finne ut hvem som var her, hvorfor det er avfyrt skudd og om det er noen som er såret, sier han.

Skytingen skjedde utenfor en boligblokk like før klokken 20 fredag kveld.

Et politihelikopter og hundepatruljer og flere politipatruljer deltok i søket etter personen eller personene som avfyrte skuddene uten å finne dem.

Les også eldre sak:

Skudd avfyrt på Ammerud i Oslo: – Vi er drittlei

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.