Fem land skal fra september prøve ut et europeisk vaksinekort. Portugal, Belgia, Tyskland, Hellas og Latvia skal teste det nye vaksinasjonskortet i ulike formater i spennet mellom trykte, fysiske kort og digitale versjoner. 

Målet er å styrke enkeltmennesket

Kritikere kaller det en trussel mot vår frihet, mens forkjemperne ser det som et avgjørende «informert» helsepolitisk tiltak.

Ifølge Vaccinestoday har kortet som mål å «styrke enkeltmennesket ved å samle dets vaksinasjonsdata på et lett tilgjengelig sted»: 

– Efterhvert som Europa går fra krisetiltak til langsiktig covid 19-håndtering, har vi en kritisk mulighet til å styrke motstandskraften og øke beredskapen mot fremtidige helsetrusler. European Vaccination Card (EVC) vil revolusjonere vaksinasjonshåndteringen og sikre en sunnere fremtid for alle europeere. Denne borgerorienterte metoden for lagring og deling av data er muliggjort av Global Digital Health Certification Network utviklet under covid 19-pandemien og administreres nu av Verdens helseorganisasjon. Det utarbeides i tillegg til EVC planer om flere andre innovative verktøy.

– En direkte trussel 

Programmet har som mål å «bane vei for andre land». De videre planene om å «utvide EVC-systemet utover pilotfasen og ta det i bruk på bred basis i EU» vil bli offentliggjort i 2026.

Den amerikanske nettstedet Defender skriver at EVC utgjør en «direkte trussel mot personlig og helsemessig frihet, samt mot nasjonal suverenitet»:

– Det foreslåtte vaksinasjonskortet er nok et forsøk på å bruke folkehelseverktøy til å konsentrere rikdom og kontrollere befolkningen. Det minner om metoder brukt i deler av Europa før annen verdenskrig og tjener sammenlignbare formål: Å ekskludere dem som ikke følger myndighetenes instruksjoner. 

Gjemmer seg bak en helsefortelling

Catherine Austin Fitts, grunnlegger og utgiver av Solari Report, mener planene representerer «nok et skritt mot å ta kontroll over arbeidskraft og mobilitet. Målet er å kontrollere ressurser og eiendom»:

– Målet er økonomisk kontroll. Sentralbankene gjemmer seg bak en helsefortelling. Mange tiltak er på gang for å forberede oss på en ny pandemi. Et vaksinekort kan brukes til å presse eller tvinge folk til å ta enda en unødvendig sprøyte.

Underkastelse 

Den franske vitenskapsjournalisten Xavier Bazin sier til The Defender at «et slikt kort vil være perfekt når den neste ‘pandemi’ kommer og de skal gjøre en nødvaksine obligatorisk». 

– WHO er tydelig i sin intensjon om å knytte efterlevelse av sentraliserte helsediktater til folks mulighet til å leve sitt daglige liv.

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.