Biden-administrasjonen har stanset et program som allerede har fløyet nesten en halv million migranter fra Cuba, Haiti, Nicaragua og Venezuela til USA på grunn av omfattende svindel, rapporterer Fox News. I midten av juli stoppet Department of Homeland Security (DHS) programmet, som har hentet 30.000 migranter per måned fra disse landene i mer enn halvannet år.

Fox rapporterer at programmet ble stanset 6. juli for venezuelanere og 18. juli for de andre landene, etter at en intern DHS-rapport hadde avdekket omfattende svindel blant tusenvis av sponsorer for migrantene, med oppføring av falske personnumre eller telefonnumre – hvorav noen tilhørte døde personer.

DHS har uttalt at de stanset programmet mens de foretar en gjennomgang av søknader, men vil starte søknadsbehandlingen på nytt så raskt som mulig, med passende sikkerhetstiltak. Immigration and Customs Enforcement (ICE), som håndhever føderale immigrasjonslover, skal angivelig etterforske og behandle aktuelle saker i immigrasjonsdomstolen og henvise straffesaker til justisdepartementet.

Ingen er overrasket

DHS-rapporten, som ble utført av underorganet Citizenship and Immigration Services (CIS), fant også at mange søknader oppga samme fysiske adresse. Rundt 100 adresser var oppført på over 19.000 skjemaer, og mange søknader ble sendt inn fra samme IP-adresse, ifølge dokumenter innhentet av Federation for American Immigration Reform (FAIR).

En IP-adresse i Tijuana i Mexico ble brukt 1328 ganger, ifølge FAIR, mens andre svindelforsøk inkluderte å legge inn nøyaktig de samme svarene i et innvandringsskjema på hundrevis av søknader – i noen tilfeller ble det samme svaret brukt av over 10.000 søkere.

Biden: – Det går mye bedre ved grensen enn dere alle forventet, ha ha

Dan Stein, president for FAIR, er ikke overrasket og sier at CHNV-programmet ble etablert uten Kongressens tillatelse og i strid med immigrasjonsloven:

– Denne knusende interne rapporten bekrefter at Biden-Harris-administrasjonens eneste fokus når det gjelder ulovlig innvandring, er å få så mange mennesker inn i landet som de kan, med alle nødvendige midler, og med fare for den nasjonale sikkerheten.

Programmet begynte i oktober 2022 med Venezuela, og tillot titusenvis av migranter å komme inn i USA for å jobbe i to år, så lenge hver person ble undersøkt og hadde en sponsor – og ikke tidligere hadde forsøkt å komme inn i landet ulovlig.

Tre måneder senere utvidet Biden-regimet programmet til å omfatte Haiti, Nicaragua og Cuba, og de fleste blir flydd til Miami, Fort Lauderdale og New York City.

Mer enn 400.000 har kommet inn i USA under programmet, og ifølge tidligere ICE-direktør Tom Homan vil de mest sannsynlig bli værende i landet for alltid, med tanke på de lovlige mulighetene som finnes for å få permanent oppholdstillatelse.

I mars sa presidenten for National Border Patrol Council, Brandon Judd, til New York Post at programmet var et lokkemiddel utformet av Biden-administrasjonen for at grensen ikke skal se ut som om den er ute av kontroll.

Etter avsløringen av nok en fiasko fra Biden- og Harris-administrasjonen kunne ikke en kampanjevideo fra en politisk komité som støtter Trump, ha kommet på et bedre tidspunkt.

– Amerika trenger en øverstkommanderende som er tøff mot ulovlig innvandring. Kamala Harris stryker på den testen, sier visepresident Art Del Cueto i National Border Patrol Council i en ny annonse fra super-PACen Preserve America.

– Hun støttet «sanctuary cities» og sosiale goder betalt av skattebetalerne. Og hun skapte den verste grensekrisen i amerikansk historie. Kamala Harris er farlig, sier Del Cuento videre.

Kampanjevideoen viser også et Harris-intervju på «The View» fra august 2019 – da hun stilte som presidentkandidat i 2020 – der hun sa: – Vi kommer ikke til å behandle folk som krysser grensen uten papirer som kriminelle. Det er korrekt.

Annonsen er den andre i rekken fra Preserve America som kritiserer Harris på grunn av grensesikkerheten. Gruppen sier til Fox News at de bruker minst 10 millioner dollar på å kjøre reklamene fra OL til og med Labor Day (2. september) som en del av en annonseblitz i de viktige vippestatene Michigan, Pennsylvania og Wisconsin.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

NRK lager tåredryppende reportasje om Bidens grensekrise, bryr seg ikke om katastrofen USA rammes av

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.