USAs visepresident Kamala Harris’ etniske identitet har blitt et sentralt tema i den amerikanske presidentvalgkampen, skriver India Today.

Donald Trump har kommet med bemerkninger om hennes rase, og republikaneren Vivek Ramaswamy, som har indisk opprinnelse, kritiserer henne for å bruke sine indiske røtter selektivt.

Ramaswamy forteller Martha MacCallum på  Fox om sitt indiske opphav. Norsk oversettelse under videoen:

På en veldig personlig plan var foreldrene mine innvandrere til dette landet, lovlige innvandrere fra Sør-India, den samme delen av India som moren hennes, også innvandret fra. Det er et faktum, Martha.

Enten du liker det eller ikke, er mange indisk-amerikanere i USA faktisk litt fornærmet over måten Kamala plutselig har lagt den indisk-amerikanske siden av sin identitet til side.

Hun brukte denne identiteten da hun stilte til valg i California, som har en stor asiatisk-amerikansk og indisk-amerikansk befolkning. Så hun brukte den når det passet henne.

Nå bruker hun en annen identitet når det er politisk beleilig på en nasjonal scene. Personlig synes jeg ikke vi bør basere oss på disse etniske identitetene i det hele tatt. Vi er faktisk amerikanere.

Og problemet er når du er Kamala Harris og lener deg på identitetspolitikken din, da åpner du døren for den typen kritikk.

Men hvis du spør meg, bør ikke dette valget avgjøres på den ene eller andre måten. Det bør avgjøres på vår egen identitet som amerikanere og hva vår visjon er for landets fremtid.

Og det viktigste som mangler i Kamala Harris’ kandidatur, er at hun mangler en slik visjon for landet. Det er det vi må fokusere på.

Ramaswamy publiserte hele intervjuet på X og skrev:

Kamala lente seg til sin indiske arv når det passet i California, nå kaster hun den til side og lener seg til svart identitet når det passer nasjonalt.

Identitetspolitikk er et taperspill for landet vårt, det er vår amerikanske identitet som virkelig betyr noe til slutt.

Det skrives mye om Kamala Harris i disse dager, men hun kan ende opp som USAs neste president, så vi må fortsette å avdekke det som har vært, for å forstå det som kan bli og forhåpentligvis ikke bli tynget av det.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.