Årsaken til at Elvestuen ønsker å avbryte sommerferien er at EU-kommisjonen har gitt en frist til 13. august til å vedta direktivet, noe som ikke er praktisk mulig siden Stortinget har tatt ferie.

Venstrepolitikeren vil ha fornybardirektivet innført innen fristen, og maner sine kolleger på Stortinget til dyst.

– Vi behøver ikke å være et fulltallig Storting, men vi bør kalle inn mange nok til at vi kan haste behandle en sak om EUs fornybardirektiv. Det må vi tåle som stortingsrepresentanter, sier han til Klassekampen.

Elvestuens forslag får imidlertid ikke gehør hos verken Frp, Høyre, Arbeiderpartiet eller Senterpartiet.

– Nei, jeg blir på fjellet. Det gir ingen mening å haste innkalle Stortinget for å implementere EU-politikk som vi ikke vil ha, sier energipolitisk talsperson Aleksander Øren Heen i Sp.

Ingvild Kjerkol (Ap), som leder energikomiteen på Stortinget, ser ingen grunn til å haste innkalle, Frps Terje Halleland sier det ikke er aktuelt, og Høyres Mathilde Tybring-Gjedde er enig i at det haster med å vedta direktivet, men sier det går bra å fortsette med sommerferien.

En høytstående talsperson i EU-kommisjonen har tidligere sagt til NTB at de så langt er fornøyd med dialogen med Norge, og kaller den for «konstruktiv».

 

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.