Taliban har fordømt drapet på Ismail Haniyeh, Hamas’ politiske leder, og kaller det «et stort tap for den islamske ummah og jihadistbevegelsen».

Humanitært islamsk ansvar

Taliban uttrykte onsdag 31. juli sin medfølelse med det palestinske folk og bekreftet nok en gang sin forpliktelse til å forsvare Palestina og Hamas som en del av sitt humanitære islamske ansvar. 

– Ismail Haniyeh var en klok palestinsk muslim. Med sin vellykkede jihad bragte han betydelige ofre og han forble trofast mot sin sak. Haniyeh lærte sine tilhengere verdiene motstand, oppofrelse, tålmodighet, utholdenhet og jihad. Martyrdøden er den største seier for en muslim og en mujahid.

Israel vil holdes ansvarlig

Taliban oppfordret islamske land til å gjøre alt for å stoppe israelske angrep og advarte om at fortsatte «israelske forbrytelser» vil medføre ytterligere destabilisering av regionen og truet med at Israel og dets støttespillere vil holdes ansvarlig for konsekvensene.

Ismail Haniyeh fikk sine 72 jomfruer natt til tirsdag. Én time før hadde han deltatt i en terapeutisk «Død over Israel»-seanse i det iranske parlament.

Iran har erklærte tre dagers landesorg over ummahens – fellesskapet av troende muslimers – tap. At han skulle være i fare på besøk hos Hamas’ nærmeste og sterkeste allierte, hadde neppe falt ham inn.

Ismail Haniyeh drept i Teheran

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.